Ο Τραμπ σκέφτεται αν η Apple θα εξαιρεθεί από τους φόρους της Κίνας

Techblog.gr

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, η Αμερική έχει επιβάλει φόρους σε προϊόντα που εισάγουν οι Αμερικανικές εταιρείες από την Κίνα. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επισκέφτηκε ένα εργοστάσιο της Apple και δήλωσε ότι σκέφτεται αν θα εξαιρεθεί η Apple από τους φόρους αυτούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι φόροι αυτοί έχουν ξεκινήσει να ισχύουν και πως επιβλήθηκαν λόγω του εμπορικού πόλεμου μεταξύ της Κίνας και της Αμερικής.

Η Apple ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο, αφού το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ενέκρινε 10 εμπορικές απαλλαγές από τους φόρους, ότι τα Mac Pro θα κατασκευαστούν στο Austin. Επιπλέον, το προηγούμενο διάστημα, ο CEO της Apple, Tim Cook ζήτησε την εξαίρεση της Αμερικανικής εταιρείας από τους φόρους για μια σειρά προϊόντων όπως τα Apple Watch και εξαρτήματα των iPhone.

Όσον αφορά τον Τραμπ, θέλει να ενισχύσει τον κατασκευαστικό τομέα της Αμερικής δηλώνοντας στο Twitter ότι οι εταιρείες πρέπει να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας στην Αμερική. Τέλος, η Apple ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή ενός campus στο Austin το οποίο θα ανοίξει μάλλον το 2022 και θα απασχολήσει αρχικά 5000 εργαζόμενους ενώ ο αριθμός αυτός ίσως τριπλασιαστεί.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης