Κομοτηνή: Κίνδυνος κατάρρευσης της γέφυρας Καρυδιάς

Κομοτηνή: Κίνδυνος κατάρρευσης της γέφυρας Καρυδιάς

«Η γέφυρα της Καρυδιάς, λίγο μετά τον οικισμό Καρυδιάς έχει πλημμυρίσει νερό, κάποια στιγμή θα πέσει , όταν υπήρχε η εργολαβία του Κάθετου Άξονα την στήριζε ο εργολάβος με σιδεριές.» ανέφερε ο αγρονόμος -τοπογράφος μηχανικός κος Παναγιώτης Μουζακίδης στην τοποθέτησή του στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κομοτηνής.

«Δεν ξέρω αν εξακολουθούν να υπάρχουν σιδεριές. Υπάρχουν όμως δύο μελέτες η μια 90-91 και η άλλη για τον Κ.Α. Ο δρόμος Καρυδιά –Κομοτηνή-Καρυδιά Πάνδροσος είναι δημοτική οδός. Όλη η οδός ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου. Είναι σοβαρό θέμα. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα απομονωθεί η Πάνδροσος και είναι ένας σοβαρός πόλος έλξης διότι μαζεύει κόσμο καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα» τόνισε για να σημειώνει «Πρέπει να επισκευαστεί η γέφυρα. Υπάρχει η μελέτη 90-91 την εκπόνησε το Νομαρχιακό Ταμείο. Υπάρχει η μελέτη του ΚΑ που την εκπόνησε η Περιφέρεια. Μελέτες υπάρχουν, επικαιροποίηση χρειάζονται. Ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος δημοτική οδός.» επανέλαβε κρούοντας το καμπανάκι κινδύνου.

Επίσης, από τον δραστήριο Κομοτηναίο έγινε και μια αναφορά στο αποχετευτικό δίκτυο «Το αποχετευτικό δικτύο το οποίο είναι μπροστά στην Εθνική Τράπεζα και πάει μέχρι το τέλος του παζαριού το καλοκαίρι δεν μπορεί κανείς να σταθεί στα φρεάτια λόγω έντονης δυσοσμίας» είπε για να σημειώσει «Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Είναι εστία μόλυνσης και κινδύνου, αποχέτευση ακαθάρτων μέσα σε αποχέτευση ομβρίων. Μπορούμε να βρούμε και εύκολες λύσεις.»

Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, ο κος Δημήτρης Καρασταύρου και είπε «Το σύνολο σχεδόν της πόλης έχει δίκτυο αποχέτευσης εκτός από κάποιες εξαιρέσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διανοίξεις και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε δίκτυο αποχέτευσης ή κάποια μικρά αδιέξοδα.» για να εξηγήσει ότι «Τμηματικές τέτοιες παρεμβάσεις δεν χρηματοδοτούνται. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε δυσκολία να το κατασκευάσουμε μόνοι μας γιατί η ΔΕΥΑΚ δεν διαθέτει τόσα χρήματα. Το πρόβλημα είναι όταν ιδιώτες μέσα στο δίκτυο ομβρίων με κάποιο τρόπο ρίχνουν ακάθαρτα. Η ευθύνη η προσωπική που έχει ο κάθε πολίτης. Υπάρχει το πρόβλημα, είναι υπαρκτό.»
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου