Λακωνία:Πιλοτικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης στο Διοικητήριο

Λακωνία:Πιλοτικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης στο Διοικητήριο

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων , μέσα από μια διακρατική σύμπραξη.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην Τρίπολη στο πρόγραμμα αυτό , πιλοτικά για την Ελλάδα , θα γίνει η αναβάθμιση του Διοικητηρίου Λακωνίας , με την τεχνική και επιστημονική καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν πέντε χώρες της Μεσογείου εκπρόσωποι των οποίων βρέθηκαν στην Αρκαδική πρωτεύουσα.

Στη σημασία ενός τέτοιου προγράμματος όσο και στις γενικότερες ενέργειες της Περιφέρειας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας που μίλησε για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες της ,ενώ τόνισε την άμεση πρόθεση της Περιφέρειας για συγκεκριμένες δράσεις στον τομέα αυτό.

Για το ίδιο θέμα μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θόδωρος Βερούτης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Στεφανίδης.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

www.ert.gr

Γιάννης Γαλανόπουλος