Τρίπολη: Τροχαία παράβαση οδήγησε στην εξιχνίαση 15 κλοπών

Μόνος του έπεσε στο «δόκανο» των αστυνομικών ένας 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο μετά από τροχονομική παράβαση που διέπραξε στην Τρίπολη την περασμένη Πέμπτη.

Όταν συνελήφθη για απείθεια και παράβαση του Κ.Ο.Κ., αποκαλύφθηκε ότι ήταν… επαγγελματίας διαρρήκτης!

Οι άνδρες της Ασφαλείας διαπίστωσαν κατά την διάρκεια της προανάκρισης ότι από τα μέσα του Ιουλίου, ο νεαρός αλλοδαπός μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του διέπραξαν συνολικά 15 κλοπές και απόπειρες κλοπής στην Τρίπολη, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, καθώς και σε περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, φέρονται ως δράστες δύο κλοπών αυτοκινήτων και δύο κλοπών πινακίδων κυκλοφορίας τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ διέπραξαν έξι διαρρήξεις και πέντε απόπειρες σε οχήματα από τα οποία αφαίρεσαν μικρά χρηματικά ποσά και διάφορα έγγραφα.

Στην κλοπή του ενός από τα οχήματα συμμετείχε και μία 20χρονη Ελληνίδα η οποία επίσης κατηγορείται για κλοπή τροχοφόρου.

Σε βάρος του 26χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και κλοπή, η οποία περιλαμβάνει τον άγνωστο συνεργό του και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλα αδικήματα.

Αφήστε μια απάντηση