Θρίαμβος Τσιτσιπά που κατέκτησε το ATP Finals

Θρίαμβος Τσιτσιπά που κατέκτησε το ATP Finals

Mετά από έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη τελικό που διήρκεσε κάτι περισσότερο από 2,5 ώρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή με 2-1 σετ (6-7, 6-2, 7-6) τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ και κατάφερε στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση να κατακτήσει το ATP Finals στην «02 Arena».
O αγώνας ξεκίνησε πολύ αμφίρροπα με τους δύο «μονομάχους» να μην επιτρέπουν ο ένας στον άλλον να του σπάσει το service με αποτέλεσμα να φτάσει το τάι μπρέικ για να πάρει τελικά το πρώτο σετ ο Τιμ με 8-6 πόντους (7-6 games).
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο σετ το οποίο πήρε …με συνοπτικές διαδικασίες με 6-2 games σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα!
Στο τρίτο σετ έγινε όπως αναμενόταν σκληρή μάχη την οποία τελικά κατάφερε να κερδίσει ο Έλληνας πρωταθλητής, με 7-4 πόντους στο τάι μπρέικ (7-6 games) και να κατακτήσει με συνολικό σκορ 2-1 σετ το τρόπαιο!

Με τη νίκη του αυτή ο Τσιτσιπάς, έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στο φινάλε της σεζόν, μετά από τον 20χρονο Λέιτον Χιούτι το 2001 και ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του τουρνουά. O Τσιτσιπάς, θα φύγει απ’το Λονδίνο με 1300 βαθμούς ATP και θα πλησιάσει σε απόσταση 400 βαθμών τον 5ο της κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ και θα προσθέσει στο λογαριασμό του το ποσό των 2,6 εκ. δολαρίων.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Σπυρίδων Αμπελάκης