ΕΡΤ2: «Ο κύριος Χολμς» – Μια εξαιρετική ταινία με τον μεγάλο Άγγλο ηθοποιό Ίαν ΜακΚέλεν

ΕΡΤ2: «Ο κύριος Χολμς» – Μια εξαιρετική ταινία με τον μεγάλο Άγγλο ηθοποιό Ίαν ΜακΚέλεν

Τη δραματική ταινία  μυστηρίου «Ο κύριος Χολμς» (Mr. Holmes), συμπαραγωγής Αγγλίας-ΗΠΑ 2015, μπορούν να παρακολουθήσουν -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στις 23:00.

Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον.

Σενάριο: Τζέφρι Χάτσερ (βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μιτς Κάλιν «A Slight Trick of the Mind» και στους χαρακτήρες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ).

Παίζουν: Ίαν ΜακΚέλεν, Λόρα Λίνεϊ, Μάιλο Πάρκερ, Χιρογιούκι Σανάντα, Χέιτι Μόραχαν, Ρότζερ Άλαμ, Πάτρικ Κένεντι, Φιλ Ντέιβις, Φράνσις Μπάρμπερ, Μίχαελ Κάλκιν, Φράνσις ντε λα Τουρ, Νίκολας Ρόου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Τομπάιας Α. Σλίσλερ.

Μοντάζ: Βιρτζίνια Κατζ.

Μουσική: Κάρτερ Μπέργουελ.

Διάρκεια: 104΄

Υπόθεση: Το 1947, ένας ηλικιωμένος πλέον Σέρλοκ Χολμς, επιστρέφει από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία στο απομακρυσμένο παραθαλάσσιο σπίτι του και περνά το τέλος των ημερών του, ασχολούμενος με τη μελισσοκομία.

Μόνη του συντροφιά, η οικονόμος και ο νεαρός γιος της.

Παλεύοντας με τις δυνάμεις του μυαλού του που τον εγκαταλείπουν, ο Χολμς βασίζεται στο νεαρό αγόρι για να επαναφέρει τις αναμνήσεις της τελευταίας του άλυτης υπόθεσης, που τον έκανε να παραιτηθεί.

Αναζητεί απαντήσεις στα μυστήρια της ζωής και της αγάπης, πριν να είναι αργά.

«Ο κύριος Χολμς» του Αμερικανού σκηνοθέτη Μπιλ Κόντον («Gods and Monsters», «Kinsey», «Dreamgirls»), με πρωταγωνιστές τον μεγάλο Άγγλο ηθοποιό Ίαν ΜακΚέλεν και τη Λόρα Λίνεϊ, είναι μία πολύ διαφορετική ματιά στον κόσμο του διάσημου ντετέκτιβ.

www.ert.gr

Γραφείο Τύπου ΕΡΤ