Σε δομές της Κ. Ελλάδας οι 103 Αφγανοί – Δεν έμειναν στην Μονή Κ. Δίβρης

Σε δομές της Κ. Ελλάδας οι 103 Αφγανοί – Δεν έμειναν στην Μονή Κ. Δίβρης

Σε δομές της κεντρικής Ελλάδας προωθούνται οι 103 Αφγανοί πρόσφυγες, οι οποίοι χθες είχαν μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Κάτω Δίβρης εν μέσω αντιρρήσεων από τους κατοίκους.

Οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να μείνουν στην Ιερά Μονή καταγγέλλοντας πως οι συνθήκες διαβίωσης δεν ήταν οι κατάλληλες. Το απόγευμα με λεωφορεία θα μεταφερθούν σε ξενοδοχειακή μονάδα της Κ. Ελλάδας. Στην Ιερά Μονή Κ. Δίβρης γίνονται πάντως εργασίες για την φιλοξενία 50-60 προσφύγων ή μεταναστών από την Συρία.

Κάτοικοι εξέφρασαν αντιρρήσεις για την παραμονή τους στην Κ. Δίβρη. Ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Βασίλης Αρβανίτης δήλωσε πως οι κάτοικοι είναι επιφυλακτικοί αλλά όχι αρνητικοί για την φιλοξενία μεταναστών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Οι μεταναστευτικές ροές προς τα Ελληνικά νησιά πάντως, συνεχίζονται και συνολικά 2.152 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου στο διάστημα από την 1η Νοεμβρίου μέχρι χθες, 14 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί της Πέμπτης (14/11) το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», μεταφέροντας 259 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 88 από τη Χίο.

Συνελήφθη 50χρονος με την κατηγορία ότι χτύπησε διερμηνέα

Ένας 50χρονος συνελήφθη στο Επιτάλιο της Ηλείας, διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, κτύπησε διερμηνέα προσφύγων/μεταναστών στην Κάτω Δίβρη και απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας των προσφύγων.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 47χρονος μετέβη χθες το απόγευμα σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στην Κάτω Δίβρη Λαμπείας στην Ηλεία, και κρατώντας ένα ξύλινο κοντάρι προκάλεσε σωματικές βλάβες σε διερμηνέα, ενώ παράλληλα απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη και απειλή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ