3.650 πρόσφυγες και μετανάστες στις δομές της Ηπείρου.. Ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στους 3.650 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σήμερα στην Ήπειρο. Τα στοιχεία παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και αναφέρονται στην κατάσταση που επικρατούσε πριν από μία βδομάδα. Από το σύνολο αυτό το 18% είναι πρόσφυγες ενώ οι υπόλοιποι είναι αιτούντες άσυλο. Ο μεγαλύτερος αριθμός σήμερα βρίσκεται στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών. Όπως τόνισε ο δήμαρχος πρόκειται για ένα εθνικό πρόβλημα με πολλές διαστάσεις. Υπογράμμισε δε ότι σε όλες τις συναντήσεις με τους Υπουργούς επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης ενημέρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το σχέδιο μετακινήσεων.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ζητήθηκε από τον ΔΟΜ να εξετάσει την δυνατότητα παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο πέριξ του Κέντρου Φιλοξενίας του Κατσικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν στις αρχές του μήνα, στην Ήπειρο φιλοξενούνται 3.650 πρόσφυγες και μετανάστες. Απ’ αυτούς, περίπου 2.000 βρίσκονται στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών.

1.063 άτομα βρίσκονται στη δομή του Κατσικά και άλλοι 900 περίπου βρίσκονται σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Όσον αφορά την εθνικότητά τους, 28% είναι Σύριοι, 25,6% Αφγανοί, 23,1% Ιρακινοί και 23,3% διαφόρων εθνικοτήτων. Πρόσφυγες είναι το 19% και 81% έχουν αιτηθεί άσυλο.

ΠΗΓΗ: EPIRUSPOST.GR

Αφήστε μια απάντηση