Τουρκία: Συνελήφθη ξανά ο δημοσιογράφος Αχμέντ Αλτάν | Μία εβδομάδα μετά την αποφυλάκισή του

Ξανά στη φυλακή, μόλις μία εβδομάδα μετά την απελευθέρωσή του, οδηγήθηκε ο Τούρκος διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφές Αχμέτ Αλτάν.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος βρισκόταν στη φυλακή από το 2016, κατηγορούμενος για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, για το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η υπόθεση του 69χρονου δημοσιογράφου είχε προκαλέσει παγκόσμιες επικρίσεις από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από τους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας.

Ο Αλτάν, ο αδελφός του και άλλοι δημοσιογράφοι είχαν αρχικά καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι ανήκαν στο δίκτυο Γκιουλέν. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αλτάν αποφυλακίστηκε. Χθες ωστόσο, εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, έπειτα από έφεση που άσκησε ο γενικός εισαγγελέας, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Ατλάν χαμογέλασε και χαιρέτισε την ώρα που οι αστυνομικοί τον έπαιρναν από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με βίντεο και φωτογραφίες που μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Μεταφέρθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης αφού πρώτα υποβλήθηκε σε τσεκ-απ σε νοσοκομείο, μετέδωσε το Anadolu.

Με πληροφορίες από Reuters

Αφήστε μια απάντηση