Κέρκυρα: Γ. Μαχειμάρης – Κ. Λέσσης στην ΕΡΤ για τις καταστροφές στο νησί

Κέρκυρα: Γ. Μαχειμάρης – Κ. Λέσσης στην ΕΡΤ για τις καταστροφές στο νησί

Σε εγρήγορση βρίσκονται από χθες οι δημοτικοί μηχανισμοί στο Βορά και στο Νότο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπήρξαν στο οδικό δίκτυο, την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τις σχολικές υποδομές.

Ο Δήμαρχος βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων σε προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό έτσι ώστε να μπορεί άμεσα να παρεμβαίνει αποτελεσματικά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα στο βορά, παρουσιάστηκαν στους Αυλιώτες αλλά και σε Αρίλλα, Καβαλούρι, Πετάλια και Αρμενάδες.


Εκτός από τη μέση Κέρκυρα, τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα καταγράφηκαν στο νότο. Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης ευχαρίστησε εξ’ αρχής την πυροσβεστική για την αποτελεσματική παρέμβασή της, επισημαίνοντας ότι υπήρξε κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή γυναίκας που εγκλωβίστηκε στο όχημά της στο δρόμο προς Μπούκαρη. Οι διακοπές ηλεκτροδότησης είναι εκτεταμένες ενώ περιοχές όπως οι Αργυράδες και η παραλιακή ζώνη του Αη Γιώργη Αργυράδων δέχθηκε το πλέον καταστροφικό κύμα της κακοκαιρίας.

 

www.ert.gr

Λυκούργος Σκιαδόπουλος