Στ. Μπίζιου: Να τελειώνουμε με την ανομία

Στ. Μπίζιου: Να τελειώνουμε με την ανομία

«Στόχος του υπό ψήφιση νόμου είναι να αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου στη χώρα. Ο Έλληνας θέλει να νιώθει ότι δεν υπάρχουν άτομα ή ομάδες ατόμων που απολαμβάνουν ατιμωρησίας. Ο Έλληνας απαιτεί όποιος παρανομεί να αντιμετωπίζει το νόμο και τις συνέπειές του. Ο Έλληνας απαιτεί να τελειώνει η Ελλάδα με την ανομία».
Τα παραπάνω υποστήριξε από το βήμα της Βουλής η κ. Στέλλα Μπίζιου μιλώντας στη συνεδρίαση για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Το νομοσχέδιο για το οποίο συζητούμε σήμερα δεν είναι απλά ένα ακόμη νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι ένα νομοσχέδιο – απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να αποκατασταθεί η κανονικότητα στην χώρα και στην καθημερινότητά μας.

Είναι ένα νομοσχέδιο – απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που δημιούργησαν οι παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στο χώρο της δικαιοσύνης.
Παρεμβάσεις γεμάτες από ιδεολογικές αγκυλώσεις που έφτασαν να παρέχουν προστασία και «άσυλο» σε άτομα και συμφέροντα που αμφισβητούν τον ίδιο τον πυρήνα των δημοκρατικών θεσμών μας», υποστήριξε η Λαρισαία βουλευτής.

«Ξεφεύγει κάθε λογικής η προσπάθεια κάποιων μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου να δικαιολογήσουν τους ταραξίες με τις κουκούλες και όλους αυτούς που ασχολούνται με το σπορ των μολότοφ. Δυστυχώς ακόμη και πρόσφατα ακούσαμε ότι δεν είναι αδίκημα να κουβαλά κανείς στην τσάντα του βόμβες μολότοφ. Ως μια νέα γυναίκα, εκπρόσωπος της γενιάς μου σας δηλώνω απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι αυτή η γενιά, η δημιουργική και παραγωγική γενιά των Ελλήνων αντιτάσσεται σε αυτούς που υπερασπίζονται την βία και την καταστροφή», σημείωσε η κα Μπίζιου, ενώ αναφερόμενη σε ειδικές διατάξεις του νομοσχεδίου υποστήριξε πως «οι όποιες κοινωνικές ή πολιτικές ομάδες οφείλουν να δρουν εντός των πλαισίων του νόμου σεβόμενοι

το δικαίωμα των συμπολιτών τους για ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους. Κανένας δεν μπορεί στη χώρα αυτή να παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Αυτό αποτελεί βασικό πυλώνα δημοκρατίας σε μια οργανωμένη, ευνομούμενη χώρα».
«Το σημείο του νομοσχεδίου όμως που με αγγίζει ιδιαίτερα ως άνθρωπο και θέλω να εστιάσω την προσοχή σας, είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. Είναι μια διάταξη ζωτικής σημασίας που ήδη είχε καθυστερήσει πάρα πολύ. Μια διάταξη που ανταποκρίνεται ουσιαστικά σε ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας μας. Την αυστηροποίηση των ποινών για όσους οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για μια ρύθμιση αυτονόητη για κάθε κοινωνία που σέβεται την ανθρώπινη ζωή», σημείωσε η Λαρισαία πολιτικός.

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος