Ιερώνυμος για προσφυγικό : Η Τουρκία εκβιάζει την Ελλάδα

«Όταν θέλει, η Τουρκία ανοίγει την στρόφιγγα και στέλνει τους πρόσφυγες» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με τον καρδινάλιο Leonardo Sandri.

«Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας που όταν θέλει ανοίγει την στρόφιγγα και στέλνει τους πρόσφυγες» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες, Καρδινάλιος Leonardo Sandri.

Επιπρόσθετα, στην αναφορά του στο προσφυγικό ζήτημα, τόνισε ότι «ως Εκκλησία δεν μπορούμε να μη βοηθήσουμε τον ανήμπορο άνθρωπο, έχουμε, όμως, την απαίτηση να μας πουν πού ακριβώς είναι τα σύνορά μας και αν είναι υποχρεωμένα όλα τα κράτη να φυλάνε τα σύνορα».

Αναρωτήθηκε ακόμη για ποιο λόγο οι πρόσφυγες βρίσκουν φραγμούς και δεν μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα και αν η Ευρώπη είναι αυτή που ήθελαν οι δημιουργοί της.

Λυπηρό η Εκκλησία να χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο

Μάλιστα, σε άλλο σημείο του λόγου του, ο Μακαριώτατος υπογράμμισε πως είναι λυπηρό η Εκκλησία να χρησιμοποιείται στα χέρια των πολιτικών ως εργαλείο όταν τη χρειάζονται, ενώ ευχήθηκε «να μας δώσει ο Θεός δύναμη και να μας βγάλει τον εγωισμό».

Από την πλευρά του, ο καρδινάλιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση και εξέφρασε την εκτίμησή του στην παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ ευχήθηκε να υπάρχουν καλές σχέσεις.

Μίλησε για τη συνεργασία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, ενώ παράλληλα εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επιπλέον, έκανε λόγο για την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, αλλά και για τη σημαντική φιλανθρωπική δράση της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση