Σε απολογία ο Σλούκας για το συμβάν με το πανό του Ατατούρκ – Στήριξη από Ερνέμ Τσαν

Συνέχεια δίνει η διοίκηση της Φενερμπαχτσέ στο συμβάν με τον Κώστα Σλούκα και το πανό στη μνήμη του Ατατούρκ, το οποίο δεν κράτησε ο Έλληνας διεθνής.

Ο γκαρντ της ομάδας της Κωνσταντινούπολης, παρά τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα πως σέβεται την Τουρκία και τη Φενερμπαχτσέ, κλήθηκε σε απολογία επειδή δεν κράτησε το πανό στη μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ ανήμερα της 81ης επετείου από τον θάνατό του, με το οποίο έκαναν την είσοδό τους στο παρκέ οι παίκτες της «Φενέρ» την Κυριακή (10/11).

Όπως αναφέρει η τουρκική αθλητική εφημερίδα «Φανατίκ», οι διοικούντες τη Φενερμπαχτσέ θέλουν να συνομιλήσουν με τον Κώστα Σλούκα, να ακούσουν την άποψή του σχετικά με το γεγονός και να δώσουν ένα τέλος στην υπόθεση, η οποία έγινε πρώτο θέμα στην Τουρκία, με έντονες αντιδράσεις κατά του Κώστα Σλούκα από Τούρκους οπαδούς της «Φενέρ», αλλά και από τον Σεμίχ Ερντέν. Ο 33χρονος Τούρκος διεθνής έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: «Σλούκα, δεν θα τρως ψωμί σε αυτή τη χώρα χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας! Θα δείχνεις σεβασμό στον πρόγονό μας, τον οποίο σέβονται σε όλο τον κόσμο».

Στη Φενερμπαχτσέ υπάρχει ανησυχία πως το νέο αυτό περιστατικό θα τύχει δυσμενούς σχολιασμού από τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία ήδη τάσσονται εναντίον των Τούρκων διεθνών της εθνικής ποδοσφαίρου, λόγω του στρατιωτικού χαιρετισμού τους στους αγώνες με την Αλβανία και τη Γαλλία.

To πανό που κρατούσαν οι παίκτες της Φενερμπαχτσέ πριν το τζάμπολ του αγώνα με την Μπεσίκτας έγραφε: «Θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό». Όπως φαίνεται από το βίντεο που ανήρτησε η τουρκική ομάδα στο Twitter, o Κώστας Σλούκας ήταν ο μόνος παίκτης που δεν κρατούσε το πανό.

Ο Κώστας Σλούκας έσπευσε να εξηγηθεί μετά το τέλος του αγώνα της Φενερμπαχτσέ και, θέλοντας να «κατευνάσει τα πνεύματα», τόνισε: «Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν σεβάστηκα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Για την ακρίβεια τίποτα δεν έγινε συνειδητά. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και δεν το κατάλαβα εγκαίρως. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι και πως έχω παλέψει για την ομάδα».

Στηρίζει τον Σλούκα ο συνεργάτης του Ομπράντοβιτς, Ερνέμ Τσαν

Τη στήριξή του στον Έλληνα διεθνή γκαρντ, Κώστα Σλούκα, έσπευσε να εκφράσει δημόσια ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία της Φενερμπαχτσέ, Ερνέμ Τσαν. Ο Τούρκος προπονητής έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram πως ο Σλούκας έχει δείξει σεβασμό στην Τουρκία. O Σλούκας έχει κληθεί σε απολογία από τη διοίκηση της Φενερμπαχτσέ επειδή δεν κρατούσε το πανό στη μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ, με το οποίο εισήλθαν οι παίκτες της ομάδας της Κωνσταντινούπολης στο γήπεδο την Κυριακή (10/11), ανήμερα της 81ης επετείου του θανάτου του Ατατούρκ.

Συγκεκριμένα, ο βοηθός του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη Φενερμπαχτσέ, Ερνέμ Τσαν, έγραψε στο προφίλ του στο Instagram: «Όποιος με γνωρίζει, ξέρει καλά την αφοσίωσή μου στη σημαία της Τουρκίας και στον μεγάλο μας ηγέτη, Ατατούρκ. Ο Κώστας Σλούκας έχει δείξει σεβασμό στην χώρα μας, στην σημαία μας και στον ηγέτη μας από τη πρώτη μέρα που βρέθηκε στον σύλλογο».

Αφήστε μια απάντηση