Elon Musk: Για την κατασκευή πόλης στον Άρη χρειάζονται 20 χρόνια και 1000 διαστημόπλοια

Techblog.gr

Ο CEO της SpaceX, Elon Musk, αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας και τις απαιτήσεις των οχημάτων τόσο για να φτάσει στον Άρη όσο και να μπορέσει να κατασκευάσει μία βάση η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως πραγματική πόλη. Ο Elon Musk δήλωσε ότι το κόστος εκτόξευσης ενός διαστημόπλοιου αγγίζει τα 2 εκατομμύρια δολάρια, αν ο στόχος είναι η δημιουργία μίας “αυτοσυντηρούμενης πόλης στον Άρη”.

Για να κατασκευαστεί όμως μία τέτοια πόλη η SpaceX θα χρειαστεί να στείλει στο διάστημα 1.000 διαστημόπλοια τα οποία θα μεταφέρουν το φορτίο, την υποδομή και το πλήρωμα στον Άρη. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστούν περίπου 20 χρόνια, καθώς μία πτήση για τον Άρη μπορεί να γίνει μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Τα διαστημόπλοια της SpaceX σύμφωνα με τον Elon Musk έχουν κατασκευαστεί από εξαρτήματα τα οποία μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν και ιδανικά μπορούν να πετάξουν έως και τρεις φορές την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν μόλις χρόνο μπορούν να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 1.000 πτήσεις. Στην περίπτωση λοιπόν που χρησιμοποιηθούν και οι 100 περίπου πυραύλοι Falcon, οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν έως και 100 τόνους ο καθένας τότε η SpaceX θα είναι σε θέση να μεταφέρει συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια τόνους υλικών ανά έτος.

Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει αρχικά να φτάσει στον Άρη ένα πλήρωμα. Μέχρι τότε όμως η NASA σκοπεύει να εκτελέσει μία εκτόξευση το 2024 με σκοπό την προσεδάφιση στην Σελήνη.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης