Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για την 107η Επέτειο της Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για την 107η Επέτειο της Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα

Mε την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθούν οι διήμερες  εορταστικές εκδηλώσεις για την 107η Επέτειο της Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα, στην πόλη της Σάμου.

Συγκεκριμένα  οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο το απόγευμα  στις 4 με αγώνα δρόμου ενηλίκων 8,5 χιλιόμετρα «Τρέχοντας για την ιστορία μας».

Στην συνέχεια  στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση στο Δημαρχιακό  Μέγαρο της Πόλης με κεντρικό ομιλητή τον Φιλόλογο Μιχαήλ Βελώνη.

Την Κυριακή  10 Νοεμβρίου το πρωί  θα ψαλεί η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα  παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μετά τη δοξολογία ο Φιλόλογος  Γιώργος Αγγελινάρας  θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. 

  Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί  Επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη και κατάθεση στεφάνου από τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Θα ακολουθήσει παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου μαθητών σχολείων της Σάμου, πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πολιτιστικών Συλλόγων, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ Βαθέος και Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ Καρλοβασίων, Χορευτικών συγκροτημάτων, καθώς και Τμημάτων του στρατού ξηράς και άλλων σωμάτων ασφαλείας.

Αμέσως μετά θα παρουσιαστούν  παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων Σάμου επί της παραλιακής λεωφόρου.

Τέλος  ο Δήμος Ανατολικής     θα παραθέσει δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, θα συμμετάσχει Τμήμα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ,  ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κος  Αλκιβιάδης Στεφανής.

Εξάλλου  θα ληφθούν έκτακτα μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης για την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο παρακαλεί τους δημότες να μην σταθμεύουν  και να μην κυκλοφορούν με τα ΙΧΕ και δίκυκλα οχήματα τους στη παραλιακή οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, από την περιοχή Ζαχαράκη έως και το παλαιό λιμάνι, από τις 10:00 π.μ. έως και το πέρας των εκδηλώσεων.

 

The post Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για την 107η Επέτειο της Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb