Honor Band 5: Χαρακτηριστικά και λειτουργίες που διευκολύνουν τη ζωή μας

Techblog.gr

Τα smart band έχουν γίνει ένα σημαντικό αξεσουάρ για την καθημερινότητά μας και σήμερα θα δούμε συνολικά τα χαρακτηριστικά καθώς και τις λειτουργίες ενός από τα πιο ενδιαφέροντα band της αγοράς, του Honor Band 5.

Το Honor Band 5 είναι ένα fitness tracker με έγχρωμη φωτεινή οθόνη AMOLED 0.95 ιντσών ανάλυσης 240×120 pixels και 283 ppi. Η ποιότητα της εικόνας είναι καλή και τα χρώματα πλούσια με τον χρήστη να μπορεί να προσαρμόσει και την φωτεινότητα επιλέγοντας ανάμεσα από πέντε επίπεδα.

Το Band 5 είναι σχεδιασμένο για να αντέχει στο νερό και σκόνη και μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμα και σ βάθος έως και 50 μέτρα. Όσον αφορά το λουράκι σιλικόνης είναι βολικό στον καρπό και το μέγεθος του φτάνει σε μήκος ακόμη και για αυτούς που έχουν πιο χοντρό καρπό.

Παρακολούθηση καρδιακών παλμών TruSeen 3.0

Με τον αισθητήρα παρακολούθησης καρδιακών παλμών τεχνολογίας TruSeen 3.0 ο οποίος αναλαμβάνει τον έλεγχο της παλμών της καρδιάς σε 24ωρη βάση. Το Honor Band 5 μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει καθημερινά τον ύπνο σας μέσω της τεχνολογίας Huawei TrueSleep Tracking και έχει την ικανότητα να εντοπίσει έως και 6 σημαντικά προβλήματα ύπνου αλλά και να προτείνει έως και 200 εξατομικευμένες συμβουλές για την βελτίωση του.

Επίπεδα κορεσμού οξυγόνου στο αίμα (SpO2)

Μέσω του band μπορείτε να παρακολουθήσετε τα επίπεδα κορεσμού οξυγόνου στην κυκλοφορία του αίματος (SpO2) ώστε να μπορεί να γίνει αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο το σώμα προσαρμόζεται κατά τη διάρκεια προπονήσεων ή σε μεγάλα υψόμετρα. Η παρακολούθηση του SpO2 δεν ενδείκνυται για ιατρικές χρήσεις παρά μόνο για προσωπική ενημέρωση.

10 προγράμματα άθλησης

Για τους τρελαμένους με την άσκηση το Honor Band 5 παρέχει 10 διαφορετικά αθλητικά προγράμματα και αυτόματη αναγνώριση είδους κολύμβησης (αναγνωρίζει τις τέσσερις κύριες κινήσεις κολύμβησης – ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα – και καταγράφει ταχύτητα, απόσταση, θερμίδες και τη βαθμολογία SWOLF4).

Huawei Health app

Το Honor Band 5 συνεργάζεται άψογα με την εφαρμογή Huawei Health μέσω της οποίας μπορείτε να καταγράψετε όλα τα δεδομένα και να κρατάτε ιστορικό της ποιότητας του ύπνου, την άσκησης αλλά και των δεδομένων των καρδιακών παλμών και του της ποσότητας του οξυγόνου στο αίμα σας.

Α, μην το ξεχάσουμε, μπορείτε να αλλάξετε και faces επιλέγοντας ανάμεσα σε δεκάδες δωρεάν διαθέσιμα αλλά και να ελέγξετε την αναπαραγωγή της μουσικής στο κινητό σας ή να τραβήξετε selfie φωτογραφίες χωρίς να ακουμπήσετε το κινητό σας, απλά σηκώνοντας το χέρι σας.

Swipe gestures

Η Honor ενσωμάτωσε swipe gestures τα οποία θα διευκολύνουν τον χρήστη. Πιο συγκεκριμένα, με ένα swipe από πάνω προς τα κάτω ανοίγει το menu, ενώ ένα swipe από την αριστερή μεριά εμφανίζει τις τελευταίες ειδοποιήσεις. Για την ενεργοποίηση του Band 5 θα πρέπει είτε να σηκώσετε το χέρι σας, είτε να αγγίξετε την οθόνη του.

Άλλα χαρακτηριστικά

Το Band 5 συνδέεται με τα smartphone μέσω Bluetooth 4.2 και ενσωματώνει 6-axis accelerometer για τον υπολογισμό των βημάτων. Μπορεί να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από smartphones που τρέχουν Android 4.4 και άνω αλλά και από iOS συσκευές με iOS 9.0 και άνω.

Το Honor Band 5 έχει μπαταρία χωρητικότητας 100mAh με διάκρεια ζωής από 5 έως 20 μέρες. Η διάρκεια της μπαταρίας εξαρτάται από την χρήση, αν χρησιμοποιείτε επί 24ώρο την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών η διάρκεια της μπαταρίας μειώνεται.

Το Honor Band 5 θα το βρείτε με τιμή 49,90 ευρώ στα χρώματα Classic Navy Blue, Meteorite Black και Dahlia Pink και στα καταστήματα Γερμανός, Cosmote, Πλαίσιο και Κωτσόβολος.

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης