Συνάντηση βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου με δικαστικούς υπαλλήλους Ροδόπης

Συνάντηση βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου με δικαστικούς υπαλλήλους Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου είχε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Ροδόπης και τις προϊσταμένες των Εφετείου Θράκης, Πρωτοδικείου Ροδόπης και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης.

Η έλλειψη προσωπικού αναδείχθηκε ως μείζον πρόβλημα από τις εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων. Ένα πρόβλημα που το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί, όπως σημείωσε ο βουλευτής, καθώς η σημερινή κυβέρνηση αρνείται τη βασική δέσμευση που κατοχύρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές να προσλαμβάνεται ένας εργαζόμενος και για κάθε έναν εργαζόμενο που συνταξιοδοτείται, στερώντας προσωπικό από νευραλγικές υπηρεσίες, όπως οι δικαστικές. Αναγνωρίστηκε, από τον βουλευτή, η ανάγκη ενίσχυσης, μέσω του νέου κύκλου κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, των δικαστικών υπηρεσιών της Κομοτηνής, γιατί μόνο έτσι θα επιτευχθεί η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης για τους πολίτες.

Ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου εξέφρασε προς τις εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων τις ευχαριστίες του για την ενημέρωση και δήλωσε πως θα είναι δίπλα τους σε κάθε πρωτοβουλία ανάδειξης της σοβαρότητας των προβλημάτων τους.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου