Στις 12:30 το μεσημέρι η Αφή Φλόγας στον Μαραθώνα – Στις 17:00 τα 10 χλμ

Στις 12:30 το μεσημέρι η Αφή Φλόγας στον Μαραθώνα – Στις 17:00 τα 10 χλμ

Με την τελετή Αφής της Φλόγας στον Τύμβο Μαραθώνα το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου στις 12:30 ανοίγει ουσιαστικά το διήμερο των αγώνων του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, Ολυμπιονίκες, Μαραθωνοδρόμοι, εκπρόσωποι των Τεχνών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στηρίζουν με την παρουσία τους τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και προβάλλουν τις αξίες της Μαραθώνιας Φλόγας συμμετέχοντας ενεργά.

Μεταδίδουν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι, της θέλησης και της αντοχής, λαμβάνοντας μέρος στη λαμπαδηδρομία που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την Τελετή Έναρξης του 37ου Μαραθωνίου της Αθήνας, το μεσημέρι του Σαββάτου, 9 Νοεμβρίου και η οποία καλύπτει την απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου έως την αφετηρία του αγώνα, από όπου οι δρομείς θα εκκινήσουν το πρωί της Κυριακής, 10 Νοεμβρίου.

Το πρώτο ζευγάρι που θα παραλάβει την φλόγα από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ρουθ Τσέπνγκετιτς, θα είναι ο κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Σπύρος Ανδριόπουλος μαζί με την νικήτρια του Μαραθωνίου 2018 Ελευθερία Πετρουλάκη.

Στην συνέχεια η φλόγα θα συνεχίσει τη διαδρομή της ενωμένη στα χέρια των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλή Κρητικού και του KINAΛ Ανδρέα Λοβέρδου, των παλαίμαχων κορυφαίων αθλητριών του Ολυμπιακού Ζωής Δημητράκου και του Παναθηναϊκού Σοφίας Αγγελάκη, των κορυφαίων δημοσιογράφων Φάουστο Ναρντούτσι από την Gazzetta dello Sport και Αντώνη Σρόιτερ από τον Alpha. Κατά μήκος της διαδρομής θα περάσει στα χέρια κορυφαίων αθλητριών στις αποστάσεις των 5 και 10 χλμ όπως είναι η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου και η Αναστασία Καρακατσάνη, του πρωταθλητή στο τρίαθλο Γρηγόρη Σουβαντζόγλου, της υπεύθυνης εμπορικής λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Δήμητρας Καλαντώνη και εκπροσώπων συλλόγων δρομέων Μαραθώνα, φορέων σχετικών με τον τουρισμό, αλλά και ξένων διοργανώσεων, μεταξύ άλλων της Γενεύης.

Η λαμπαδηδρομία θα καταλήξει στον Βωμό, μπροστά από την Ιστορική Αφετηρία, τον οποίο και θα ανάψει ο νικητής του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και κάτοχος δύο χρυσών μεταλλίων στους Ευρωπαϊκούς της Βουδαπέστης το 1998 και του Γκέτεμποργκ το 2006, Στέφανο Μπαλντίνι. Η φλόγα που θα καίει στον βωμό θα μεταδώσει το φως των αξιών του Μαραθωνίου στους χιλιάδες Μαραθωνοδρόμους που θα λάβουν θέση στην εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου την Κυριακή.

Η Δημόσια Τηλεόραση, ταυτισμένη εδώ και χρόνια με τη μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος, θα μεταδώσει μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤSports, το σύνολο των εκδηλώσεων και αγώνων.

Το απόγευμα του Σαββάτου τα 10 χλμ του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας – Την Κυριακή ο Μεγάλος Μαραθώνιος

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Αυθεντικού Μαραθωνίου το αγωνιστικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δύο ημερών, κάτι που δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους δρομείς να συμμετάσχουν στο σύνολο των αποστάσεων.

Το Σάββατο (9/11) το κέντρο της πόλης θα γεμίσει δρομείς όλων των ηλικιών που θα συμμετάσχουν στα 10 χλμ με εκκίνηση τη Λεωφόρο Αμαλίας και τερματισμό το επιβλητικό Παναθηναϊκό Στάδιο. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες της ομοσπονδία, αφού οι 12.000 διαθέσιμες θέσεις καλύφθηκαν κι έτσι αύριο αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα με τον οποίο ανοίγει το αγωνιστικό πρόγραμμα του 37ου ΑΜΑ.

Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς που δηλώθηκαν να συμμετάσχουν στην μεγάλη γιορτή είναι αρκετοί αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας στίβου. Στους άνδρες μετέχει ο νικητής της περσινής διοργάνωσης Γιώργος Τάσσης, που θα επιδιώξει να επαναλάβει τη νίκη του, ενώ στις γυναίκες ξεχωρίζει η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Γκλόρια Πριβιλέτζιο, που θα πάρει μέρος στον αγώνα λίγες εβδομάδες από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η νικήτρια στη διοργάνωση του 2018 στην ίδια απόσταση έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά και στο πλαίσιο αυτό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στον ΑΜΑ και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία. Εκκίνηση στα 10 χλμ. θα πάρουν ακόμη η Μοσχούλα Μανούσου, αλλά και η Γλυκερία Σκάρκου.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 17:00 και για την ασφάλεια των δρομέων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του ερχόμενου διημέρου

Σάββατο (9/11)
17.00: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ (Εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη).

Κυριακή (10/11)
08.15: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ (εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη).
09.00: Μαραθώνιος Δρόμος & Δυναμικό Βάδισμα (42.195μ. στην Αυθεντική Διαδρομή).
09.15: Αγώνες Δρόμου Παιδιών σε Δήμους κατά μήκος της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.
10.05: Αγώνας Δρόμου Special Olympic Hellas 1200μ (εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής).
10.20: Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1200μ (εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής).
10.35: Ομαδικός Αγώνας Δρόμου 3 χλμ – Τελικός του Run Greece (εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου).

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

www.ert.gr

Σπυρίδων Αμπελάκης

Αφήστε μια απάντηση