Τους ορισμούς για τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος υιοθετεί επίσημα η Ελλάδα

Τους ορισμούς για τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος υιοθετεί επίσημα η Ελλάδα

Τους ορισμούς για τον Αντισημιτισμό και την Άρνηση του Ολοκαυτώματος υιοθετεί, επίσημα, η Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου, με μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Η σημερινή συνάντηση δεν είναι τυχαία, καθώς πραγματοποιήθηκε παραμονή της Νύχτας των Κρυστάλλων που αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος.

Με τη σημερινή ανακοίνωση, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που υιοθετεί τον Ορισμό Εργασίας για την Άρνηση του Ολοκαυτώματος, σε μία πράξη όπως επισημαίνεται μεγάλης ιστορικής βαρύτητας.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία προετοιμασίας της Ελληνικής Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας το 2021 -ένα πλέγμα δράσεων για την εξάλειψη του αντισημιτισμού- η οποία μάλιστα συμπίπτει με την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε το συντονισμό και την παρακολούθηση της προσπάθειας στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση και θα εποπτεύει επίσης τη διαδικασία ενσωμάτωσης των Ορισμών στη νομοθεσία και την εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση