Pixel 4: Ο ρυθμός ανανέωσης μειώνεται στα 60Hz όταν τρέχουν συγκεκριμένες εφαρμογές

Techblog.gr

Google Pixel 4 Refresh Rate

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των Google Pixel 4 smartphone είναι το Smooth Display, το οποίο εξοπλίζεται με ρυθμό ανανέωσης που ανέρχεται στα 90Hz. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης περιορίζεται ακόμη και όταν τρέχουν συγκεκριμένες εφαρμογές. Η Google για αυτόν τον σκοπό δημιούργησε μία μαύρη λίστα με αυτές τις εφαρμογές.

Πιο συγκεκριμένα, οι εφαρμογές Google Maps, Pokemon Go και Waze ρίχνουν τον ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz και η αιτία είναι ότι “οι εφαρμογές δεν δουλεύουν καλά όταν η οθόνη έχει ρυθμό ανανέωσης 90Hz”. Οι πληροφορίες αυτές βρέθηκαν στον πηγαίο κώδικα του Android Open Source Project (AOSP).


Το AndroidPolice επιβεβαίωσε την μείωση του ρυθμού ανανέωσης. Αρχικά, ενεργοποίησε την λειτουργία “Force 90Hz” η οποία δίνεται στους developers και ο ρυθμός ανανέωσης όντως κλείδωσε στα 90Hz. Ωστόσο, οι εσωτερικοί χάρτες δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την λειτουργία.

Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά η Google ενεργοποιούσε αυτόματα τα 90Hz από ένα συγκεκριμένο ποσοστό της φωτεινότητας. Το πρόβλημα αυτό διορθώθηκε με ένα update ωστόσο και μετά το update η οθόνη δεν “τρέχει” πάντα στα 90Hz, αφού η Google ενσωμάτωσε απλά περισσότερες περιπτώσεις στις οποίες αυτή ενεργοποιείται.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης