Ο Αστέρας Βλαχιώτη 1-0 μέσα στο Άργος

Ο Αστέρας Βλαχιώτη 1-0 μέσα στο Άργος

Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Αστέρας Βλαχιώτη, σημείωσε επαγγελματική-όπως συνηθίζουμε να λέμε-νίκη (4η για φέτος), μέσα στο Άργος, επί του μαχητικού Παναργειακού, με 1-0.

Το … χρυσό, όπως αποδείχθηκε, τέρμα των Λακώνων, σημειώθηκε στο 39ο λεπτό, απ’ τον Βραζιλιάνο, Ντιέγκο Νέρες, με έξυπνη-στριφτή-κεφαλιά, σε φάουλ από αριστερά του Νίκου Αναστασόπουλου και αφού η μπάλα, χτύπησε στο κάτω μέρος του αριστερού δοκαριού της εστίας του Παναργειακού.

Οι νικητές, είχαν και δοκάρι (αριστερό κάθετο) με τον έμπειρο Γιώργο Νικλητσιώτη, στο 43ο λεπτό, με μακρινό δυνατό σουτ.

Οι γηπεδούχοι, είχαν πάθος, είχαν διάθεση, είχαν εδαφική υπεροχή και κατοχή μπάλας, κυρίως στο β μέρος, υστέρησαν όμως, στην σωστή ανάπτυξη και στην επίτευξη ευκαιριών.

Το παιχνίδι, πάντως, θα μπορούσε να είχε πάρει άλλη τροπή, εάν στο 52ο λεπτό, ο Γιώργος Τσιρλίδης του Άργους, πετύχαινε τέρμα σε κραυγαλέα ευκαιρία των γηπεδούχων (αδράνησε σε φάση που θα μπορούσε με μία απλή προβολή, να σπρώξει την μπάλα στην ανοιχτή εστία του Βλαχιώτη). Μία ευκαιρία, που τελικά, όπως αποδείχθηκε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο, στην τελική εξέλιξη της αμφίρροπης αναμέτρησης.

Οι νικητές, είχαν και δύο καλά σουτ, στο 0-0. Το πρώτο στο 24ο λεπτό με τον Νίκο Αναστασόπουλο και το δεύτερο, στο 26ο λεπτό με τον Γιάννη Δωματά.

Οι γηπεδούχοι, στο 36ο λεπτό, σκόραραν με τον Τσιρλίδη, σε φάση διαρκείας, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Φώτης Ντάουλας (Δυτικής Αττικής), ακύρωσε το τέρμα, προφανώς για κάποιο επιθετικό φάουλ, στη διάρκεια της φάσης.

Παρά τις διαμαρτυρίες, δεν άλλαξε κάτι.

Με αφορμή την ακύρωση του τέρματος αυτού, αλλά και με κάποιες άλλες αποφάσεις του βοηθού διαιτητή της κεντρικής εξέδρας, οι φίλοι του Παναργειακού, διαμαρτυρήθηκαν σ’ όλο το παιχνίδι για τη διαιτησία, μιας και χάθηκε, προφανώς για αυτούς, η εμπιστοσύνη προς την διαιτησία.

Ήταν η 4η νίκη του φιλόδοξου και ποιοτικού Αστέρα Βλαχιώτη, του Γιώργου Κούτση, ενώ ο Παναργειακός του Νίκου Καρούλια, έμεινε χωρίς νίκη για ένα ακόμα παιχνίδι.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Σταύρος Ζορμπαλάς