Στα εγκαίνια των γραφείων του ΚΚΕ στη Φλώρινα ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στα εγκαίνια των γραφείων του ΚΚΕ στη Φλώρινα ο Δημήτρης Κουτσούμπας

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρευρέθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Τομεακής Οργάνωσης Φλώρινας του ΚΚΕ, τα οποία στεγάζονται σε διαμέρισμά που πρόσφερε στο ΚΚΕ η Ισμήνη Σπυριδωνίδου. Τα γραφεία ανακαινίστηκαν με την προσφορά των μελών και φίλων του κόμματος.

O Δημήτρης Κουτσούμπας ευχαρίστησε την κα Σπυριδωνίδου και της πρόσφερε μία αναμνηστική πλακέτα και το λεύκωμα του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια δράσης. Από την πλευρά της, η Ισμήνη Σπυριδωνίδου του προσέφερε ένα μπρελόκ που ανήκε στον πατέρα της κι ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες που έπλεξε η ίδια «απαραίτητο εφόδιο των αγωνιστών στις δύσκολες συνθήκες του πολέμου στα βουνά» όπως είπε.

Στην εκδήλωση μίλησε η Δέσποινα Γρηγοριάδου γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Φλώρινας του ΚΚΕ η οποία επισήμανε, μεταξύ άλλων:
«Στις σημερινές συνθήκες, εδώ στη Φλώρινα, το να έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ιδιόκτητα γραφεία αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Λόγω του αρνητικού συσχετισμού συνολικά και ιδιαίτερα στην περιοχή μας που διεξήχθη η 3χρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, εδώ στην Φλώρινα που είναι θαμμένοι περίπου 700 νεκροί, εδώ που ο εθνικισμός και κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου συγκλίνουν, εδώ που ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες η επαναλειτουργία και επέκταση του πεδίου βολής για να χρησιμοποιηθεί ως ΝΑΤΟικό στρατόπεδο στα πλαίσια της συμφωνίας των Πρεσπών. Απέναντι σε όλα αυτά υπάρχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με τις οργανώσεις του, που δίνει καθημερινά την μάχη για τα λαϊκά προβλήματα συνδέοντας αυτήν την πάλη με την πάλη για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και θα έχει ως επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων ανθρώπινων αναγκών».

www.ert.gr

ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ