«Πεδίο μάχης» οι δρόμοι του Χονγκ Κονγκ-Συγκρούσεις, δακρυγόνα και συλλήψεις (video)

«Πεδίο μάχης» οι δρόμοι του Χονγκ Κονγκ-Συγκρούσεις, δακρυγόνα και συλλήψεις (video)

Για 21 εβδομάδες συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ.Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Βικτόρια Παρκ, έναν παραδοσιακό τόπο διαδηλώσεων και καθιστικών διαμαρτυριών, και τους γύρω δρόμους. Πολλοί ήταν ντυμένοι στα μαύρα και φορούσαν μάσκες.

Η αστυνομία αντέδρασε γρήγορα στην συγκέντρωση αυτή χιλιάδων διαδηλωτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα αντικυβερνητικών ακτιβιστών για μια μαζική κινητοποίηση σε μια παγκόσμια «επείγουσα έκκληση» για αυτονομία για το Χονγκ Κονγκ, στο οποίο είχαν δοθεί εγγυήσεις για τις ελευθερίες του όταν επέστρεψε στην κινεζική κυριαρχία το 1997.

Πολλοί διαδηλωτές έψαλλαν τον βρετανικό και τον αμερικανικό εθνικό ύμνο κυματίζοντας σημαίες πολλών εθνών, ενώ λίγοι άλλοι φώναζαν συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας, κάτι το οποίο αποτελεί την κόκκινη γραμμή για τους ηγέτες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, οι οποίοι έχουν ορκιστεί να «συνθλίψουν» όποιον προβάλει μια τέτοια αξίωση. η Αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις.

Πηγή:ΕΡΤ,Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ,

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή