Ο Δ. Κουρέτας παρουσίασε στην Νίκη Βόλου τα οφέλη από το πρόγραμμα βιολειτουργικής διατροφής

Ο Δ. Κουρέτας παρουσίασε στην Νίκη Βόλου τα οφέλη από το πρόγραμμα βιολειτουργικής διατροφής

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον όσων παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα βιολειτουργικής διατροφή, με κεντρική ομιλητή τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, στο πλαίσιο συνεργασίας του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1924 και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το καινοτόμο και πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένο και βραβευμένο ‘’Εξατομικευμένο Πρόγραμμα Βιολειτουργικής Διατροφής για τον Επαναπρογραμματισμό του Μεταβολισμού και την Εξασφάλιση της Υγείας’’ της εταιρίας FOODOXYS (spin-off εταιρίας του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ) από την Επιστημονική Ομάδα του Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα , υιοθετήθηκε από τον Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» και την ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ενώ να σημειωθεί ότι η FOODOXYS ‘’υιοθέτησε’’ τους κολυμβητές και κολυμβήτριες της αγωνιστικής ομάδας του Συλλόγου, που αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδος και περιλαμβάνονται στη λίστα της προεθνικής, ως ελάχιστη προσφορά επιβράβευσης τους με στόχο την ΑΝΑΠΤΥΞΗ τους και μόνο .

Η πρώτη ενημερωτική ημερίδα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο υπεύθυνος marketing και διαφήμισης της ΠΑΕ Νίκη Βόλου και τεχνικός διευθυντής του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου Σωτήρης Καλογήρου, τόνισε σε δηλώσεις του ότι «πήρα την πρωτοβουλία να έρθω σε επαφή με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την ομάδα του κ. Κουρέτα, γνωρίζοντας ότι αυτό το πρόγραμμα εξατομικευμένης βιολειτουργικής διατροφής, είναι πρωτοποριακό και καινοτόμο κι έχει βραβευτεί πανευρωπαϊκά για την αξιοποίηση κι αποτελεσματικότητα. Είναι πολύτιμο να το μάθουμε στη Μαγνησία και αναβαθμίζουμε επίπεδο. Αναπτυσσόμαστε και θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι».

Ο κ. Καλογήρου, συμπλήρωσε ότι πρόκειται για την αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας την εταιρεία FOODOXYS που έχει δημιουργηθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω του κ. Κουρέτα που είναι εγνωσμένης αξίας ως καθηγητής και ως πρακτικός του αθλητισμού.
«Η βιωματική του εμπειρία στον αθλητισμό είναι τεράστια και η εφαρμογή του προγράμματος πρωτοποριακή» δήλωσε και συνέχισε «Είναι ένα βήμα ανάπτυξης και προσδοκούμε μεγάλα αποτελέσματα. Το ξεκίνημα ήταν θετικό γιατί οι δηλώσεις ξεπέρασαν τις 120 μόνο με την ανακοίνωση. Σήμερα ήρθαν κι εθελοντές να το παρακολουθήσουν. Υπάρχουν ειδικές προσφορές για την αξιοποίηση του προγράμματος απ’ όσους το παρακολουθήσουν κι όσοι έρθουν σε επαφή με τη Νίκη Βόλου, είτε ομάδες είτε μεμονωμένα. Χαίρομαι γιατί βλέπω στην εκδήλωση και ανθρώπους από ομάδες όπως ο ΝΠΑ κι ανθρώπους από ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης, ενώ πάνω από έξι τμήματα της Νίκης Βόλου συμμετέχουν. Το μήνυμα της ζωής είναι «αντιδράστε εξωστρεφώς» πόσο μάλλον για τον αθλητισμό.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, επεσήμανε ότι αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια από το ερευνητικό εργαστήριο και η εταιρεία που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο προσφέρει υπηρεσίες και για την ανθρώπινη υγεία κι αγροτική παραγωγή.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο κ. Κουρέτας, ανέφερε ότι «Έχουμε δημιουργήσει μία συσκευή που έχει πατενταριστεί και με μία σταγόνα αίμα, μπορεί να μετρήσει κρίσιμες μεταβολικές παραμέτρους και βάσει αλγορίθμων μπορεί να δημιουργηθεί προσωπική διατροφή κι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί μπορούμε να βοηθήσουμε και στην αθλητική και σχολική απόδοση. Φροντίζοντας τη διατροφή, αποφεύγεις τραυματισμούς».
Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «Έχουμε ξεκινήσει και σε άλλες πόλεις κι ενημερώνουμε για το πρόγραμμα όπως Αθήνα κι έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με ακαδημίες ποδοσφαίρου και στην πόλη μας. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε παντού, γιατί είμαστε μικρή εταιρεία.Έχουμε συνεργασία με κλινικές του εξωτερικού στη Γερμανία, πολύ σύντομα θα είμαστε στην Ισπανία και θα μπούμε και στην Αμερική και κοιτάμε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στην εταιρεία δουλεύουν πέντε άτομα και θα προστεθούν άλλα πέντε μέχρι το Γενάρη κι είναι πολύ σημαντικό, να αξιοποιείς ανθρώπινο δυναμικό και μυαλά και να μην φεύγουν στο εξωτερικό».

www.ert.gr

ertweb