Εκκενώθηκε υπό κατάληψη κτήριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ- Τα ευρήματα

Εκκενώθηκε υπό κατάληψη κτήριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ- Τα ευρήματα

Σιδερολοστούς, κοντάρια, κράνη, και άδεια μπουκάλια για την κατασκευή μολότοφ, εντόπισαν οι αστυνομικοί στο ορμητήριο των αντιεξουαστών, στην κατάληψη «Βανκούβερ».Το κτήριο τελούσε υπό κατάληψη από το 2006 και είναι περιουσιακό στοιχείο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Η επιχείρηση της αστυνομίας με την συμβολή της ΕΚΑΜ, και παρουσία Εισαγγελέα, ξεκίνησε στις έξι και μισή το πρωί. Το οικοδομικό τετράγωνο αποκλείστηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.Τέσσερα άτομα, δύο άνδρες από τη Γαλλία, μια γυναίκα από το Ιράκ και μια Ελληνίδα, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» καθώς εντός του κτηρίου βρέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης .

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, καθάρισαν το νεοκλασικό κτήριο και σφράγισαν με τσιμεντόλιθους την κεντρική είσοδο. Σε μικρή απόσταση και περιμετρικά της κατάληψης είχαν συγκεντρωθεί αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονταν για την επιχείρηση της αστυνομίας. Εκείνη την ώρα περνούσε από τη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Δεριγνύ ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου. Τον αναγνώρισαν και του επιτέθηκαν.

Οι κουκουλοφόροι του άρπαξαν το πορτοφόλι που είχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο κοσμήτορας δεν υπέβαλε μήνυση καθώς δεν επιθυμούσε τη δίωξη των δραστών.

Οι αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Βικτωρίας προς την πλατεία Εξαρχείων, μέσω της Πατησίων. Από τις οδούς Τσαμαδού και Ζαΐμη, πέταξαν μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Δύο άτομα προσήχθησαν στην Ασφάλεια.

Εξάρχεια: Δύο προσαγωγές για επιθέσεις κατά αστυνομικών

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Γιώργος Γεραφέντης

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή