H έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές (video)

H έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές  (video)

Μάχη ζωής δίνουν εκατομμύρια γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού, τον νούμερο ένα καρκίνο παγκοσμίως. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, σώζει ζωές, επαναλαμβάνουν οι επιστήμονες.

Κοίταξε τον καρκίνο του μαστού κατάματα και τον νίκησε

Η κ. Δέσποινα Γεωργοπουλου καρκινοπαθής ανέφερε ότι «είναι μια ανατροπή, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου αλλά βγάζεις και τη δύναμη που δεν ξέρεις ότι έχεις και νοιώθω τυχερή που μπόρεσα και τον αντιμετώπισα.

Η μαχήτρια της ζωής μιλά ανοιχτά για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε και καταχειροκροτείται σε εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού, τον υπαριθμόν ένα καρκίνο παγκοσμίως.

Ο κ. Ευαγγελος Φιλόπουλος, Πρ. της Ελληνικης Αντικαρκινικής εταιρείας επεσήμανε ότι «Τα κρούσματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με πολύ καλά αποτελεέσματα, εφόσον διαγνωστεί ο καρκίνος και έγκαιρα και χάρη στις νέες θεραπείες μπορούμε να πούμε ότι σιγά σιγά μετατρέπεται σε μια χρόνια νόσο.

Το προλαμβάνειν είναι προτιμότερον του θεραπεύειν και το υπουργείο υγείας εκπονεί σχέδιο για τη λειτουργία οργανωμένων προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε, ότι «Θα ξεκινά από την ηλικία των 30 ετών με δωρεάν μαστογραφίες και ενημέρωση μέσα από μηνύματα για να αφυπνιστεί ο πληθυσμός.

Ο Στελιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η πρόληψη δεν είναι απλώς μια επιλογή, πρέπει να γίνει τρόπος ζωής.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

www.ert.gr

Αλέκα Σταυροπούλου