Την Τρίτη η συνεδρίαση της Προανακριτικής – Συνεχίζεται η αντιπαράθεση

Για την Τρίτη αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να καταβληθεί προσπάθεια να ξεπεραστεί το θέμα με την εξαίρεση των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους έχει αντικαταστήσει ακόμη, ενώ η αντιπαράθεση συνεχίζεται.

Στη Συνεδρίαση της Τρίτης στρέφεται το ενδιαφέρον σχετικά με την Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς ερωτηματικό παραμένει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεσή του να αντικαταστήσει ή όχι τους βουλευτές του, Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο, από την Επιτροπή.

Για συμφωνημένη από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συμπαιγνία και μεθόδευση που έχει ως ξεκάθαρο στόχο να αποκλειστούν δύο άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση, θέλοντας να προστατέψουν από την βάσανο των ερωτήσεων τους μάρτυρες που θα προσέλθουν να καταθέσουν, όπως ο πρώην επικεφαλής της Novartis Κωσταντίνος Φρουζής και άλλοι, τόνισε μιλώντας στο στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

«Ας το κρίνουμε με την κοινή λογική. Κατά πόσο άτομα τα οποία έχουν μία συγκεκριμένη εμπλοκή σε ό,τι αφορά τη θέση τους ή τον ρόλο τους στην προηγούμενη περίοδο σε μία υπόθεση, μπορούν να είναι και μέλη μίας επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση; Δεν νομίζω ότι υπάρχει λογική απάντηση», ανέφερε στον Real FM ο υπουργός δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

«Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή αναμένουμε να συνεχίσουν (…) Καλούμε τον πρόεδρο της βουλής να λάβει πρωτοβουλίες και να λειτουργήσει βάσει του θεσμικού του ρόλου, ώστε να βρεθεί λύση και να αφεθεί η προανακριτική να κάνει τη δουλειά της», σημειώνει στον ΣΑΙ FM ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Χαρίτσης.

Την ίδια στιγμή, ο Παύλος Πολάκης συνεχίζει στους υψηλούς τόνους, αυτή τη φορά στρέφοντας τα βέλη του προς τον Πρόεδρο της Βουλής: «Τους τραμπούκους να τους ψάχνεις στους υπουργούς σας που κράταγαν τσεκούρια, στους Κένταυρους και τους Ρέιντζερς που έφτιαξε ο συμπατριώτης σας ο Αβέρωφ»

«Νομίζω ότι η γενική μας θέση προσδιορίζεται από τις δηλώσεις του προέδρου και προσδιορίζεται και από τα συλλογικά μας όργανα. Δεν είναι μονοφωνία ο κ. Πολάκης», δήλωσε στο Πρώτο Θέμα FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης.

«Πραγματικά έχει έρθει η ώρα ο Αλέξης Τσίπρας να μας πει αν θέλει ένα κόμμα του πεζοδρομίου ή του κοινοβουλίου», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δ. Μαρκόπουλος.

Και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις στην εκρηκτική συνεδρίαση της Τρίτης, επιμένει στους χαρακτηρισμούς του

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει επιτέλους να διαλέξει, ανάμεσα στους τακτικισμούς της μπαχαλοποίησης που μέχρι τώρα ακολουθεί και στο σεβασμό, στη Δημοκρατία», σημειώνει ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου.

«Η ΝΔ δεν πρέπει να επιτρέψει την μπαχαλοποίηση (…) Η χώρα έχει πάρα πολλά προβλήματα για να περνάμε την ημέρα μας ασχολούμενοι με τον κ. Ραγκούση» είπε από την πλευρά της στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μ. Παπαδάκη

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ