Κέρκυρα: Χαιρετίζει την μεταφορά απορριμμάτων ο Γ. Καλούδης

Κέρκυρα: Χαιρετίζει την μεταφορά απορριμμάτων ο Γ. Καλούδης

«Η απόφαση της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός κέρκυρας δικαιώνει την παράταξη μας» δηλώνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πρώτα η Κέρκυρα, Γ. Καλούδης.

Η ανακοίνωση του κ. Καλούδη είναι η εξής:

«Χαιρόμαστε πολύ για την σημερινή απόφαση – ανακοίνωση για προσωρινή μεταφορά για 3 χρόνια των απορριμμάτων της Κέρκυρας στο εργοστάσιο απορριμμάτων Κοζάνης με ταυτόχρονη έναρξη κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων Κέρκυρας και του προγράμματος διαλογή στην πηγή – ανακύκλωση.

Την χαιρετίζουμε. Εμείς πρωτοπορήσαμε  Ανοίξαμε τον δρόμο. Πήγαμε πρώτοι στον  Περιφερειάρχη Ηπείρου που είπε ναι με προϋποθέσεις. Πήγαμε πρώτοι στον Δήμαρχο Κοζάνης που είπε ναι με προϋποθέσεις. Θεμελιώσαμε το όλο θέμα επιστημονικά και το κοστολογήσαμε.

Το θεμελιώσαμε πολιτικά.

Λοιδωρηθήκαμε.

Κάναμε προεκλογικά μεταξύ 1ου και 2ου γύρου, προγραμματική συμφωνία με την κα Υδραίου για προσωρινή μεταφορά – άμεση διαλογή στην πηγή και κατασκευή μικρού εργοστασίου:  γι’ αυτό την υποστηρίξαμε στον 2ο γύρο.

Η απόφαση αυτή μας δικαιώνει ως παράταξη, αφού ήμασταν οι πρώτοι και οι μόνοι που επιμείναμε σ’ αυτήν την λύση.  Ελπίζουμε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια της δημοτικής αρχής της κας Υδραίου στην αντιγραφή και υλοποίηση των θέσεών μας για διαλογή στην πηγή, μεγάλα πράσινα σημεία, όπως έχουν δημοσιοποιηθεί στο πρόγραμμά μας, που είναι οι μόνες ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις, ούτως ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε από μόνοι μας τα απορρίμματά μας.

Με την ανακοίνωση αυτή ηττήθηκαν οι δυνάμεις του σκότους, των απευθείας αναθέσεων και της τηλεοπτικής παραπληροφόρησης.

Ο κερκυραϊκός λαός δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα από δήθεν νέα χαράτσια για μεταφορά των απορριμμάτων, όπως διατείνονται οι αμετανόητες Κασσάνδρες των απευθείας αναθέσεων, καθόσον το κόστος μεταφοράς είναι περίπου ίσο ‘ με αυτό της μεταφοράς στη Λευκίμμη και μέσα στα πλαίσια μέρους των εισπράξεων από τα δημοτικά τέλη.

Η Κέρκυρα μπορεί να πάει μπροστά.  Αρκεί να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα διαλογή στην πηγή με αιχμή του δόρατος τα 23 εθελοντικά πράσινα σημεία.»

www.ert.gr

Μαρίνα Μοσχάτ