Το Διεθνές Φεστιβάλ Καστελλορίζου στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καστελλορίζου στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ

Στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ της Μεγάλης Βρετανίας ταξιδεύει το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή των βραβευμένων ταινιών της φετινής διοργάνωσης.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για την πρώτη ημέρα προβολών (Τρίτη 29 Οκτωβρίου) και την εκδήλωση-αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καστελλορίζου. Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Τμήματος Θεάτρου, Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και Διαδραστικών Μέσων του Πανεπιστημίου του Γιορκ Ντάνκαν Πέτρι, ο οποίος ήταν μέλος της Κριτικής Επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ.

Σύντομη ομιλία για τους σκοπούς του Φεστιβάλ απηύθυνε η καλλιτεχνική διευθύντριά του Ειρήνη Σαρίογλου, ενώ για τη μοναδική εμπειρία της διοργάνωσης μίλησε ο συντονιστής προγράμματος του Φεστιβάλ και υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Γιορκ Τάσος Γιαπουντζής.

Ακολούθησε η προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου και η βραδιά έκλεισε με την προβολή της ταινίας «The Silence of Others» που φέτος απέσπασε το Α’ Βραβείο καλύτερου ιστορικού ντοκιμαντέρ.

Το αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καστελλορίζου συνεχίζεται την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου με την προβολή της ταινίας «Children Below Deck» που φέτος τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο καλύτερου κοινωνικοπολιτικού ντοκιμαντέρ.

www.ert.gr

Γραφείο Τύπου ΕΡΤ