Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας των «παρατασιούχων» στο Δημαρχείο(audio)

Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας των «παρατασιούχων» στο Δημαρχείο(audio)

Παράσταση διαμρτυρίας των εργαζομένων – παρατασιούχων στο Δήμο Χανίων πραγματοποιείται στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Δημαρχείο Χανίων μετά από κάλεσμα της Αγωνιστικής Κίνησης εργαζομένων/παρατασιούχων στην Κοινωφελή Εργασία. Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων η εργαζόμενη Κυριακή Γονάκη οι παρατασιούχοι διεκδικούν παράταση των συμβάσεών τους, αφού όπως υποστηρίζουν, καλύπτουν πολύ βασικές ανάγκες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε καίριους τομείς. Οι συμβάσεις των περισσότερων παρατασιούχων λήγουν σε λίγες μέρες και σε αρκετές δομές κοινωφελούς εργασίας θα υπάρξουν προβλήματα επισήμανε η κ. Γονάκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Κίνησης εργαζομένων/παρατασιούχων στην Κοινωφελή Εργασία τα αιτήματα είναι:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Παράταση του προγράμματός μας

· Κανένας εργαζόμενος στους δήμους κάτω από τα 751 ευρώ το μήνα.

· Καταβολή επιδομάτων – οικογενειακού – τριετίες. Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες. Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (ΜΑΠ, ιατρικές εξετάσεις).

· Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

· Τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, που εμποδίζει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Αγωνιστική Κίνηση
εργαζομένων/παρατασιούχων στην Κοινωφελή Εργασία

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Γονάκη:

www.ert.gr

Σοφία Θεοδωράκη
image}

Αφήστε μια απάντηση