Οι μόνιμοι διορισμοί θα λύσουν το πρόβλημα των κενών στην εκπαίδευση

Οι μόνιμοι διορισμοί θα λύσουν το πρόβλημα των κενών στην εκπαίδευση

Την ανάγκη να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας σε μόνιμους διορισμούς, προκειμένου να καλύψει τα κενά στην εκπαίδευση, εξέφρασαν χθες -σε συνέντευξη τύπου- ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος και τα μέλη του δ.σ. της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε ότι η λύση στο πρόβλημα είναι οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί, τονίζοντας πως υπάρχουν καθηγητές που συνταξιοδοτούνται ως αναπληρωτές, μη έχοντας καταφέρει να αποκτήσουν μόνιμη θέση σε σχολείο.
Επίσης ζήτησε να προχωρήσουν οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση και να καταρτίζεται λίστα επιλαχόντων σε κάθε φάση της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών.
«Φέτος ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα μαζικό κύμα άρνησης ανάληψης υπηρεσίας από τους αναπληρωτές, γιατί καταργήθηκε η διπλή μοριοδότηση στα δυσπρόσιτα και το πέναλτι που ίσχυε, αλλά και γιατί προφανώς οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν στα νησιά είναι δύσκολες» είπε ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ, Ανδρέας Μαρίνος, προσθέτοντας ότι οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς, διαθέτοντας για παράδειγμα καταλύματα σε λογικές τιμές.

www.ert.gr

Χριστίνα Μέγα