Δ. Παπαδημούλης: Προσπαθούν να εκφοβίσουν τους δικαστές για να μην βρεθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis(audio)

Δ. Παπαδημούλης: Προσπαθούν να εκφοβίσουν τους δικαστές για να μην βρεθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis(audio)

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Εγώ στα όσα έγιναν με την ταινία Τζόκερ είδα δύο πράγματα. Γελοίες δικαιολογίες και αλαλούμ που δεν θυμίζουν καθόλου επιτελικό κράτος και κανονικότητα και δημοσιογράφους, που αντί να αναζητούν την αλήθεια, παρίσταναν τα παπαγαλάκια και αφού είπαν ένα κάρο ψέματα, κατέληξαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός για την Προστασία του Πολίτη για να το βγάλει από πάνω του, είπε ότι εγώ θα πάω με τον 15χρονο γιο μου. Λες και θα πήγαιναν οι αστυνομικοί να πιάσουν τον Χρυσοχοΐδη με τον γιο του» σχολίασε σκωπτικά ο κ. Παπαδημούλης.

Όσον αφορά στην προανακριτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «η Novartis είναι μέγα σκάνδαλο με σοβαρή ελληνική διάσταση και όχι σκευωρία. Δεν έχει γεμίσει ούτε η Ελβετική τηλεόραση, ούτε το FBI Συριζαίους. Ζούμε σε μια χώρα, που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, για τον οποίο η υπόθεση ακόμη εξετάζεται από τους ανακριτές, δηλώνει φόρα παρτίδα, ότι μπορεί η Novartis να λαδώνει γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζει και ζωές και δεν τρέχει τίποτα για την Κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη, που τον έχει διορίσει αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό. Την ώρα που μιλάμε, το σκάνδαλο το ψάχνει το FBI, η Ελβετική Τηλεόραση και όχι η Ελληνική δικαιοσύνη, γιατί έχει εμποδιστεί και έχει σταματήσει η εξέταση από τον κ. Λοβέρδο. Όλα αυτά γίνονται με σκοπό να εκφοβιστούν οι δικαστές και να μην βρεθεί η αλήθεια. Η θεωρία τα πιάναν μόνο οι γιατροί και οι πολιτικοί ήταν άσπιλοι και αμόλυντοι δεν πείθει».

Ο κ. Παπαδημούλης, κληθείς να σχολιάσει της απόφαση της Συνόδου Κορυφής για μπλοκάρισμα της ενταξιακής διαδικασίας σε Αλβανία και Β. Μακεδονία εξήγησε ότι «ξεκινά συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο και αναμένεται ψήφισμα το οποίο θα επικρίνει το συμβούλιο για το μπλοκάρισμα της έναρξης διαπραγματεύσεων, θα υμνεί την συμφωνία των Πρεσπών και θα ζητά από το συμβούλιο, να άρει αυτό το μπλοκάρισμα, το οποίο καθιστά την Ε.Ε. αναξιόπιστη, ενισχύει την αποσταθεροποίηση στην περιοχή και βλάπτει τα Ελληνικά συμφέροντα».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

 

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη