Β.Υψηλάντης: Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου (audio)

Β.Υψηλάντης: Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου (audio)

Είναι αυτονόητο στην υπόθεση που ερευνάται να δημιουργείται ένα μείζον πολιτικό θέμα και εντάσεις .. Αυτό που προέχει είναι πρώτον από τα μέλη της Επιτροπής και από εμένα που είμαι αντιπρόεδρος, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της εξέτασης, δεύτερον να διαφυλαχθεί το τεκμήριο αθωότητας στο πρόσωπο του κου Παπαγγελόπουλου και τρίτον να είναι τα πράγματα πολιτισμένα. Σίγουρα συζητούνται και δικονομικά ζητήματα τα οποία δεν μπορώ να αναφέρω…, επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής και Βουλευτής της Ν.Δ Βασίλης Υψηλάντης μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στον Αλφόνσο Βιτάλη, με αφορμή το αίτημα εξαίρεσης από την Επιτροπή των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη και την ένταση που επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής.

Τόσο ο κος Τζανακόπουλος όσο και κος Πολάκης έχουν κάνει δηλώσεις ότι γνώριζαν για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, συνεπώς όλη αυτή η ιστορία πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Πρέπει να καταγραφούν όσα έχουν πει συγκεκριμένα… συνεπώς η θέση του μάρτυρα και μέλους της Επιτροπής δεν ταυτίζεται, ανέφερε επίσης ο κ. Υψηλάντης.

Η ΝΔ δεν έχει ζητήσει εξαίρεση από την επιτροπή των Τζανακόπουλου και Πολάκη, δεν έχει καμία πρόθεση να το παίξει αντεκδικητικά, ή να παρεισφρύσουν άλλου είδους σκέψεις σε αυτή την διαδικασία, είπε και πρόσθεσε πως δημιουργούνται ζητήματα δικονομικά και θα αντιμετωπιστούν είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι… Αν θέλουν κάποιοι, σημείωσε, να βάλουν εμπόδια τότε καταλαβαίνετε ότι μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο που δεν συνάδει με την κοινοβουλευτική και συνταγματική λειτουργία.. Επεσήμανε πως εάν επιμείνει το ΚΙΝΑΛ, πιστεύω ότι η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει επ αυτού…όποτε θα το δείξει ο χρόνος …

Αναφορικά με την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού σημείωσε πως είναι μία δικαίωση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη οι Έλληνες του εξωτερικού να έχουν ισότιμη ψήφο στην χώρα τους, στην Ελλάδα τους… Υπάρχουν περιθώρια σε αυτή τη χώρα να βρίσκουμε λύσεις με τον σωστό τρόπο και όλη αυτή η διαδικασία ωφελεί την δημοκρατία μας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Αλέκα Σταυροπούλου