Βόρεια Μακεδονία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προτείνει ο Ζόραν Ζάεφ

Βόρεια Μακεδονία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προτείνει ο Ζόραν Ζάεφ

ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατό στη Βόρεια Μακεδονία, μετά το «όχι» της ΕΕ στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, πρότεινε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, σε διάγγελμά του πριν από λίγο ανέφερε ότι μετά την «απογοητευτική», όπως τη χαρακτήρισε απόφαση της ΕΕ, πρέπει οι πολίτες της χώρας να αποφανθούν και να επιλέξουν ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ συμπλήρωσε ότι την πρότασή του για πρόωρες βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατό, θα υποβάλει στην έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της χώρας, που θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα στα Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας υποστήριξε ότι η χώρα του εκπλήρωσε τις  υποχρεώσεις της, προκειμένου να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, όμως η ΕΕ.λόγω «προβλημάτων», όπως είπε, στο εσωτερικό της δεν κατόρθωσε να εκπληρώσει τις δικές της υποσχέσεις απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία και έκανε λόγο για «ιστορικό λάθος» της Ένωσης.

Μόλις χθες, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το VMRODPMNE κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα δεν έλαβε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Σχετική είδηση: Aπογοήτευση στη Βόρεια Μακεδονία για το μπλοκάρισμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος