Huawei: Αύξηση πωλήσεων και κερδών σημείωσε το τρίτο τρίμηνο του 2019

Techblog.gr

Huawei Q3 2019

Η Huawei δημοσίευσε την επιχειρηματική αναφορά για το τρίτο τρίμηνο του 2019. Αν και η εταιρεία πέρναγε τα γνωστά δεινά με τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ κατάφερε όχι μόνο να έχει έσοδα αλλά και να αυξήσει το κέρδος της.

Συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο του 2019 τα έσοδα της Huawei από τις πωλήσεις έφτασαν τα 610.8 δισ. Yuan ή 78 δισ. ευρώ. Σε σχέση με πέρυσι τέτοια περίοδο, η εταιρεία είχε ετήσια αύξηση 24,4% και 8,7% καθαρό περιθώριο κέρδους.

Στον καταναλωτικό τομέα των smartphones η Huawei συνεχίζει να παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη. Στα πρώτα τρίμηνα οι αποστολές της εταιρείας ξεπέρασαν τις 185 εκατομμύρια μονάδες και σημείωσαν ετήσια αύξηση 26%.

Στους τομείς των PC, tablets, smartwear και smart audio, η εταιρεία παρουσίασε επίσης σταθερή ανάπτυξη. Το οικοσύστημα των Mobile Services της Huawei (HMS) καλύπτει πλέον πάνω από 170 χώρες και έχει πάνω από 1,07 εκατομμύρια καταχωρημένους developers.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου η Huawei υπέγραψε πάνω από 60 εμπορικές συμβάσεις για 5G δίκτυα και έχει πάνω από 400,000 5G Massive MIMO AAU παγκοσμίως.

Αν και οι αποστολές και τα κέρδη της Huawei είχαν μειωθεί σχετικά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, φαίνεται ότι επανέρχονται δυναμικά στα προηγούμενα επίπεδα. Ο μεγαλύτερος υπαίτιος για την αύξηση των πωλήσεων είναι αδιαμφισβήτητα η υποστήριξη των καταναλωτών της Κίνας και το αδιάκοπο marketing της εταιρείας.

Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφέρει ότι η Huawei μπορεί να έρθει πάλι τρίτη στις αποστολές φέτος και η Apple να την περάσει. Ωστόσο, αν ο κινεζικός κολοσσός καταφέρει να κρατήσει αντίστοιχα κέρδη και το τελευταίο τρίμηνο του έτους, οι προβλέψεις των αναλυτών θα αποδειχθούν λανθασμένες.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος