Ελεύθεροι με περιοριστικά ο Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης και συγκατηγορούμενοι (video)

Ελεύθεροι με περιοριστικά ο Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης και συγκατηγορούμενοι (video)

Αρνείται κάθε σχέση με τη «μαφία του λιμανιού», ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Δηλώνει δε, ότι ο ίδιος κατήγγειλε τα κυκλώματα στο λιμάνι.

«Προ διετίας διέταξα ΕΔΕ μετά απο καταγγελία του πληρώματος της πλοηγίδος περί χρηματισμού των πλοηγών από τους ναυτικούς πράκτορες. Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αντί να με καλέσει ως μάρτυρα και να συνεργαστεί μαζί μου, με έθεσε υπο παρακολούθηση αμέσως μετά τη διαβίβαση της καταγγελίας», τόνισε στην απολογία του.

Ο λιμενάρχης που κατηγορείται ότι εισέπραττε μίζες ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του στους πλοιοκτήτες, τις οποίες στη συνέχεια ξέπλυνε με την αγορά γκαρσονιέρας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει ότι το διαμέρισμα το αγόρασε από το μισθό του και τις οικονομίες του που κρατούσε στο σπίτι την περίοδο των capital controls.

«Η αλήθεια είναι ότι στις 9/8/2019 αγόρασα μια γκαρσονιέρα 28 τ.μ στην Καλαμαριά έναντι τιμήματος 37.000 ευρώ το οποίο δικαιολογείται απολύτως από τις αποδοχές μου ως ανώτερου αξιωματικού του Λιμενικού. Τα υπόλοιπα είναι χρήματα που τόσο εγώ, όσο και η μητέρα μου αποταμιεύσαμε και τα τηρούσαμε εκτός τραπέζης λόγω φόβου για κατάρρευση τραπεζικού συστήματος και περικοπής των τραπεζικών καταθέσεων. »

Και οι 18 κατηγορούμενοι, ο λιμενάρχης, τέσσερις πλοιοκτήτες και οι πλοηγοί του λιμανιού μετά τις απολογίες του αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους.

Ο τζίρος του καρτέλ στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας υπολογίζεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ρεπορτάζ:’Αννα Βλαχοπαναγιώτη
Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση