Γεωργιάδης : Τεράστιο το κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Στη Σανγκάη βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ενημέρωσε Κινέζους επενδυτές για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στους τομείς του τουρισμού και της κτηματαγοράς.

Ο ίδιος υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο twitter ότι είναι τεράστιο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Colden Visa και τουρισμός στο επίκεντρο

«Στην Σανγκάη σε εκδήλωση επενδυτών από την Κίνα, με την συμμετοχή της CITIC BANK International, μίλησα για το πρόγραμμα της Golden VISA και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα στους τομείς του Τουρισμού και του Real Estate. Τεράστιο το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

Κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των επενδυτών

Υπεραμυνόμενος του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτησή του στις Επιτροπές την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισε ότι «το νομοσχέδιο προσπαθεί να κάνει τη ζωή των επενδυτών και των επιχειρηματιών ευκολότερη.

«Στόχος είναι προσελκύσουμε τις επενδύσεις. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε αν πούμε σε έναν επενδυτή να έρθει στην Ελλάδα, για να του κάνουμε τη ζωή δυσκολότερη. Θα τον προσελκύσουμε όταν του δείξουμε ότι θα σεβαστούμε και το χρήμα και το χρόνο του» είπε ο κ. Γεωργιάδης στη Βουλή.

«Είναι ένα εξαιρετικά πρακτικό νομοσχέδιο. Καταγράψαμε όλα τα εμπόδια που δυσκόλευαν μια επιχείρηση και προχωρήσαμε ώστε να διορθωθούν προβλήματα που λειτουργούσαν ενάντια στην επιχειρηματικότητα», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θέλει να κάνει την Ελλάδα την πιο φιλική χώρα στην επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε μάλιστα ότι αυτό το νομοσχέδιο θα προσθέτει κάθε χρόνο στην οικονομία 0,5% του ΑΕΠ για την επόμενη δεκαετία, επικαλούμενος στοιχεία της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Από αυτό το νομοσχέδιο κόσμος θα βρει δουλειά. Επιχειρήσεις θα στηθούν και θα ιδρυθούν. Θα γίνει τζίρος και θα βγουν κέρδη», είπε, σημειώνοντας ότι «προφανώς και μια κυβέρνηση νομοθετεί αυτό που της ζητάει η αγορά. Αυτό συμβαίνει στον καπιταλιστικό κόσμο και η κυβέρνηση νομοθετεί σήμερα στην καπιταλιστική οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αφήστε μια απάντηση