Δέκα συλλήψεις κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κτήριο της οδού Αντωνιάδου (video)

Δέκα συλλήψεις κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κτήριο της οδού Αντωνιάδου (video)

Δύο πιστόλια και ποσότητες από όλη σχεδόν τη γκάμα των ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στην οδό Αντωνιάδου, δίπλα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δέκα άτομα συνελήφθησαν, αναμεσά τους και ο αρχηγός της συμμορίας.

Σε σχετικές ανακοινώσεις προχώρησε σήμερα η διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας κάνοντας λόγο για κύκλωμα που λειτουργούσε με όρους που παραπέμπουν σε «εμπορική επιχείρηση».

Ειδκότερα, όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής:

«Από το κτίριο αυτό, μέλη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, όλο το 24ωρο, στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) αλλά και σε περιοχές στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τα Εξάρχεια.

Από τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτει ότι το κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας δράσης (modus operandi) των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι λειτουργούσαν αδιάλειπτα, σε καθημερινή βάση, κατανεμημένοι σε βάρδιες, ώστε να καλύπτουν όλο το 24ωρο, δηλ. λειτουργούσαν με όρους που παραπέμπουν σε «εμπορική επιχείρηση».

Μάλιστα σημαντικό μέρος της διακίνησης των ναρκωτικών γινόταν απευθείας από το «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, μέσα από παράθυρα και οπές (τρύπες) στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.

Παράλληλα για την υποστήριξη του δικτύου της διακίνησης των ναρκωτικών τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει χώρους αποθήκευσης «καβάτζες», σε έξι διαμερίσματα και σε κατάστημα, κοντά στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου.»

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, κοκαΐνης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha) και ecstasy, οπλισμός, χρήματα, κινητά τηλεφώνα και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δράση του κυκλώματος.

Συνελήφθησαν δέκα άτομα, αλλοδαποί υπήκοοι, μεταξύ αυτών και ο αρχηγός της συμμορίας, ο οποίος καθοδηγούσε με εντολές και οδηγίες τα μέλη της, τους προμήθευε με ναρκωτικά, αποθήκευε και φύλαγε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ειδικό χώρο απόκρυψης, ενώ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώληση. Επίσης συνελήφθη μία γυναίκα για κατοχή ναρκωτικών, ενώ προσήχθησαν άλλοι τέσσερις άνδρες, αλλοδαποί υπήκοοι, από τους οποίους οι τρεις οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για διοικητική απέλαση.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή ΕΡΤ, Βίντεο Γ. Γεραφέντης

Σχετική είδηση: Αστυνομική επιχείρηση σε κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ – Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και όπλα (video)

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα

Αφήστε μια απάντηση