«Ηρακλής» εναντίον κόκκινων δανείων-Αποστέλλεται στις Βρυξέλλες το σχέδιο προϋπολογισμού

«Ηρακλής» εναντίον κόκκινων δανείων-Αποστέλλεται στις Βρυξέλλες το σχέδιο προϋπολογισμού

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων,με την κωδική ονομασία «Ηρακλής» , μετά το πράσινο φως που άναψε η Κομισιόν. Με το σχέδιο που προωθείται, οι τράπεζες θα απαλλαγούν από μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 30 δισεκατομμυρίων.

Σε πρώτη φάση, αναμένεται να υπαχθούν στο πλαίσιο μη εξυπηρετούμενα δάνεια περίπου 30 δισ. ευρώ, ώστε ο συνολικός τους όγκος να μειωθεί κάτω από τα 30 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2021, από 75 δισ. ευρώ που είναι σήμερα και 107,2 δισ. ευρώ που ήταν το 2016.

Την Τρίτη, αποστέλλεται στις Βρυξέλλες το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020. Αποκλίσεις από το στόχο του πλεονάσματος βλέπουν κοινοτικές πηγές. Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών.

«Κάθε μέτρο που σχεδιάζεται, είναι κοστολογημένο», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη του στο ‘Εθνος.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου υπογραμμίζουν ότι η αυξημένη ανάπτυξη 2,8%, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,56%.

Αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας, εμφανίζεται ο ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η Ελλάδα γίνεται μία κανονική χώρα μέσα στη ζώνη του ευρώ. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν. Αλλά είναι μία χώρα που ξαναβρίσκει την κυριαρχία της και την αξιοπιστία της», τόνισε ο επίτροπος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Πηγή:ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ξαναβρίσκει την αξιοπιστία της

www.ert.gr

Σοφία Χούντα