‘Ετοιμο σε 15 ημέρες αντιπλημμυρικό έργο στη Μάνδρα

‘Ετοιμο σε 15 ημέρες αντιπλημμυρικό έργο στη Μάνδρα

Το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης το οποίο ολοκληρώνει η Περιφέρεια Αττικής με ιδίους πόρους θα είναι λειτουργικό τις επόμενες 15 ημέρες. Πρόκειται για την εκτροπή του ρέματος της Αγίας Αικατερίνης, το οποίο περνούσε μέσα από τον αστικό ιστό. Με την εκτροπή του συγκεκριμένου χειμάρρου μέρος της πλημμυρικής παροχής θα συνδεθεί με το ρέμα Σούρες το οποίο επίσης διευθετείται.

Νωπές ακόμα είναι οι μνήμες των κατοίκων της Μάνδρας από τη φονική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου του 2017 η οποία έπνιξε κυριολεκτικά την πόλη. Μετά από 90 λεπτά καταρρακτώδους βροχής ένας χείμαρρος παρέσυρε ότι έβρισκε μπροστά του. 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Δρόμοι κόπηκαν στη μέση, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν.

Στο σημείο στο οποίο συνδέονται τα δυο ρέματα της Μάνδρας, το ρέμα Σούρες με το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης που έχει γίνει η εκτροπή, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Ήδη δημοπρατείται μελέτη για τα έργα ανάσχεσης ψηλά προς το βουνό, που θα σημάνει και την ολοκλήρωση του έργου θωράκισης, όπως τόνισε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τον χωρικό σχεδιασμό και τα αντιπλημμυρικά έργα, Θανάσης Κατσιγιάννης.είναι ολοκληρωμένο το έργο της Μάνδρας.

«Γρήγορα η περιοχή αυτή θα έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να νιώθει ασφαλής απολύτως από οποιαδήποτε μορφή θεομηνίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στο τέλος του αντιπλημμυρικού έργου θα τοποθετηθούν συρματοκιβώτια για την προστασία των πρανών του ρέματος. ‘Επονται και οι απαραίτητες παρεμβάσεις πρασίνου πέριξ του ρέματος.

Ρεπορτάζ:Ρεγγίνα Σαβούρδου
Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Σοφία Χούντα