onTracks GuideWatch Mobile: Hands-free έξυπνα wearables GPS 3.0 για active persons

Techblog.gr

onTracks GuideWatch Mobile: Hands-free έξυπνες συσκευές GPS 3.0

Η πλοήγηση μέσω ψηφιακών χαρτών είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη και πλέον δεν υπάρχει λόγος να διαθέτουμε κάποια dedicated συσκευή GPS όπως συνέβαινε παλιά. Σήμερα χρησιμοποιούμε στο κινητό μας εφαρμογές πλοήγησης όπως το Google Maps και πάμε παντού.

Το θέμα όμως είναι ότι για να βλέπουμε την διαδρομή θα πρέπει να κρατάμε το κινητό στο χέρι ή αν οδηγούμε να το έχουμε τοποθετημένο σε μια βάση. Αυτοί οι τρόποι μετακίνησης, με τα πόδια, το αυτοκίνητο και φυσικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι οι πιο συνηθισμένοι και “κλασικοί”.

onTracks GuideWatch Mobile: Hands-free έξυπνες συσκευές GPS 3.0

Εναλλακτικά μπορούμε να μετακινηθούμε με το ποδήλατο ή την μηχανή και εκεί όμως θα πρέπει να έχουμε τοποθετήσει μια βάση στήριξης του κινητού αν δεν θέλουμε να σταματάμε κάθε λίγο στην άκρη του δρόμου για να δούμε αν πηγαίνουμε καλά.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλο τρόποι μετακίνησης πιο active ή διασκεδαστικοί! Το τρέξιμο, το mountain bike, το Hiking αλλά και το Horse riding. Όσοι κάνετε ένα από αυτά τα “αθλήματα” γνωρίζετε καλά ότι δεν γίνεται να βγάζεις κάθε τόσο το κινητό από την τσέπη. Το ίδιο ισχύει και για όσους οδηγούν μηχανή ή ποδήλατο.

Για αυτό και η γαλλική start-up onTracks δημιούργησε τα φορετά GPS 3.0 GuideWatch Mobile!

onTracks GuideWatch Mobile: Hands-free έξυπνες συσκευές GPS 3.0

Τι είναι τα onTracks

Τα onTracks GuideWatch Mobile συνδέονται στο smartphone με Bluetooth. Αφού συνδέσουμε στο κινητό τα GuideWatches, όπως ονομάζονται οι δύο συσκευές, ορίζουμε τον προορισμό μας στην εφαρμογή της onTracks (διαθέσιμη για Android και iOS) και αυτά μας καθοδηγούν καθ όλη τη διαδρομή.

Διαθέτουν μηχανισμό δόνησης και έγχρωμη στρογγυλή οθόνη με ανάλυση 240×204 pixel. Στις οθόνες βλέπουμε διαρκώς πληροφορίες όπως η απόσταση που έχουμε διανύσει, πόση ώρα μετακινούμαστε και οδηγίες πλοήγησης (σε πόσα μέτρα στρίβουμε).

onTracks GuideWatch Mobile: Hands-free έξυπνες συσκευές GPS 3.0

Εκτός από τις οδηγίες που προβάλουν οι οθόνες των GuideWatch Mobile, οι συσκευές διαθέτουν και δόνηση. Σε περίπτωση που πλησιάζουμε σε κάποια στροφή το αντίστοιχο GuideWatche δονείται ώστε να μας ενημερώσει αν πρέπει να στρίψουμε αριστερά ή δεξιά.

Πως λειτουργούν τα onTracks

Μεταξύ άλλων, τα GuideWatches μας ενημερώνουν για τον εκτιμώμενο χρόνο ταξιδιού, την ταχύτητα του οχήματος (ή εμάς των ίδιων αν τρέχουμε), το υψόμετρο στο οποίο βρισκόμαστε, τις θερμίδες που έχουμε κάψει και φυσικά μπορούν να προβάλουν και την ώρα.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουν την SOS λειτουργία των GuideWatches, μέσω της οποίας μπορούμε να στείλουμε σήμα κινδύνου σε μία προεπιλεγμένη επαφή με το πάτημα ενός κουμπιού.

onTracks GuideWatch Mobile: Hands-free έξυπνες συσκευές GPS 3.0

Η τιμή των onTracks GuideWatch Mobile είναι 199 ευρώ, το πακέτο περιέχει δύο GuideWatches, δύο sport wristbands τα οποία βοηθούν στην τοποθέτηση των GuideWatches στην παλάμη, δύο classic wristbands με τα οποία φοράμε τα GuideWatches σαν ρολόγια στον καρπό, και δύο βάσεις για την τοποθέτηση των GuideWatches στο τιμόνι.

Αν θέλετε να προσθέσετε έξτρα “λειτουργικότητα” στα onTracks GuideWatch Mobile, θα βρείτε διαθέσιμα τα αξεσουάρ Motorcycle gloves και Cycling mittens. Όλα στην επίσημη σελίδα της onTracks.

onTracks GuideWatch Mobile τεχνικά χαρακτηριστικά
  • Συνδεσιμότητα: Bluetooth 5.0 BLE
  • Εφαρμογή: onTracks (Android, iOS)
  • Συμβατά λειτουργικά συστήματα: Android, iOS
  • Μπαταρία 130mAh: Διάρκεια έως και 8 ώρες σε navigation mode
  • Λειτουργίες: Καταγραφή βημάτων και απόστασης, προβολή απόστασης διαδρομής, εμφάνιση ειδοποιήσεων, προβολή οδηγιών πλοήγησης, ειδοποίηση αλλαγής κατεύθυνσης μέσω δόνησης

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος