Facebook Workplace: Μετατρέπει το Portal σε webcam για το γραφείο

Techblog.gr

Facebook Workplace Portal

Το Facebook Portal είναι η προσπάθεια της εταιρείας να ανταγωνιστεί το Google Home Hub. Μέχρι τώρα, η Facebook διαφημίζει το Portal ως μία οθόνη η οποία επιτρέπει την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων με φίλους και συγγενής. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να επεκτείνει τις δυνατότητες του Portal με τη Facebook Workplace.

Η Facebook Workplace είναι μία πλατφόρμα η οποία καθιστά δυνατή τη διασύνδεση των υπαλλήλων μιας επιχείρησης. Η υπηρεσία επιτρέπει την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων και κλήσεων φωνής μέσω του Portal, αποκλειστικά μεταξύ των εργαζομένων μιας εταιρείας.

Φαίνεται ότι οι κλήσεις μέσω της Workplace υποστηρίζουν τη Smart Camera του Portal, η οποία κεντράρει αυτόματα την εικόνα της κλήσης στο αντικείμενο, στην προκειμένη περίπτωση το πρόσωπο του ατόμου που κάθεται μπροστά στην οθόνη.

Επιπλέον, στις κλήσεις της Facebook Workplace μπορούν να συμμετέχουν έως 50 άτομα και προσφέρεται η δυνατότητα διαμοιρασμού αρχείων.

Ενδιαφέρον είναι ότι προς το παρόν η Workplace δεν είναι συμβατή με το Portal TV. Πρόκειται για μία συσκευή που κυκλοφόρησε πρόσφατα η εταιρεία και συνδέεται στην τηλεόραση επιτρέποντας την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων σε μεγαλύτερες οθόνες.

Τέλος, η Facebook Workplace δεν υποστηρίζει ακόμη το Facebook Live, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και αυτήν την υπηρεσία.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος