Την Παρασκευή στη Βουλή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

Στο τέλος της εβδομάδας θα βρεθεί στη Βουλή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στο συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί την Παρασκευή.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, «έχει αλλάξει η νοοτροπία, και υπάρχει στροφή στην ιδιωτική πρωτοβουλία από τους πολίτες, και όχι μόνο από την κυβέρνηση».

«Τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στη χώρα, να γίνετε συμμέτοχοι στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται. Το πνεύμα της κυβέρνησης είναι να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες να βγάλουν λεφτά, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να διαφημίσουν ότι κέρδισαν λεφτά και να έρθουν κι άλλοι επιχειρηματίες να επενδύσουν» είπε.

Ο ίδιος συνέχισε ότι τα προηγούμενα χρόνια η ποινικοποίηση του επιχειρηματικού κέρδους οδήγησε στην σύγχυση της έννοιας της κερδοσκοπίας με την αισχροκέρδεια.

«Όλοι οι επιχειρηματίες είναι κερδοσκόποι και δεν φοβόμαστε να το πούμε», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε ίσως το μικρότερο πολιτικό κίνδυνο από όλες τις χώρες της ΕΕ, έχουμε ένα βαρετό πολιτικό σύστημα, αλλά αυτό είναι πολύ καλό για τις επιχειρήσεις».

Μετά την τετραετία οι εκλογές

«Εκλογές θα έχουμε το 2023 κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο ίδιος, και πρόσθεσε ότι «η σταθερότητα που αποκτήσαμε είναι σημαντική για τις επενδύσεις».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, από την πλευρά του, σημείωσε ότι οι προτάσεις του επιμελητηρίου δεν είναι αποσπασματικές, αλλά λειτουργούν όλες μαζί.

«Το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα αδειοδότησης, το ηλεκτρονικό μητρώο υποδομών και πολλά άλλα ακόμη, είναι όλα χρήσιμα εργαλεία, αλλά όταν λειτουργήσουν μαζί, το όφελος θα είναι πολλαπλασιαστικό. Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι ξεκομμένες η μία από την άλλη», είπε, και πρόσθεσε ότι παράλληλα πρέπει να τρέξουν και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Αφήστε μια απάντηση