ΠΑΜΕ: Νέα συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 17 Οκτωβρίου

ΠΑΜΕ: Νέα συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 17 Οκτωβρίου

Με κεντρική διεκδίκηση να παρθεί πίσω το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ειδικά στις διατάξεις που αναφέρονταισ τη λειτουργία των συνδικάτων και σε εργασιακά θέματα, το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε ότι οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση συνδικάτων – συλλαλητήριο συνδικάτων στις 17 Οκτώβρη στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30μμ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση:
• Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκτασή τους, απαιτείται «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου», που θα φέρει νέα συμπίεση των μισθών.
• Ενισχύουν εκ νέου τις ενώσεις προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής.
• Ακόμα και οι Τοπικές κλαδικές συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων που συμπιέσει ακόμη περισσότερο τους ήδη άθλιους μισθούς.
• Προωθούν το «ηλεκτρονικό μητρώο» και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
• Καταργούν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
• Θεωρούν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
• Υπονομεύουν την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
• Ορίζουν τον υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Με άλλη ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του στις χρεώσεις τραπεζικών συναλλαγών μέσω ΑΤΜ, διεκδικώντας να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση, τονίζοντας πως: «Στα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά από τη φοροληστεία και τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, οι ελληνικές τράπεζες έρχονται να επιβάλλουν νέα χαράτσια, νέα βάρη προκειμένου να βελτιώσουν την κερδοφορία τους. Οι χρεώσεις που επιβάλουν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα τα νέα μέσα, τα ΑΤΜ, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αυξάνουν σε όλες τις τράπεζες κάθε μήνα και πιο πολύ».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση