Νέα πατέντα της Apple υπόσχεται να μικρύνει τα bumbs της κάμερας

Techblog.gr

Οι κάμερες των smartphone εξελίσσονται όσο περνάνε τα χρόνια και σήμερα αποδίδουν εξαιρετικά αποτελέσματα, ωστόσο έχουν ένα μειονέκτημα το οποίο έχει να κάνει καθαρά και μόνο με την εμφάνιση. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν τοποθετείτε ένα smartphone πάνω σε μία επίπεδη επιφάνεια δεν κάθεται σωστά με αποτέλεσμα να είναι ελαφρώς υπερυψωμένο. Αυτό συμβαίνει λόγω των bumps της κάμερας, δηλαδή λόγω του ότι εξέχουν οι φακοί.

Η Apple όμως κατέθετε τώρα δύο πατέντες για ένα “folded σύστημα φακών με πέντε διαθλαστικούς φακούς” και ένα με “τρεις διαθλαστικούς φακούς” το οποίο θα μπορούσε να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Το νέο σύστημα συνδυάζει φακούς και πρίσματα τα οποία ανακατευθύνουν το φως στον αισθητήρα ο οποίος βρίσκεται από κάτω.

Το σύστημα των πέντε φακών προσφέρει focal length μεταξύ 50 και 85mm ενώ το σύστημα των τριών φακών προσφέρει focal length μεταξύ 80-200mm.

Το μεγάλο focal length στους φακούς δίνει την δυνατότητα καταγραφής αντικειμένων που βρίσκονται μακρυά ενώ ταυτόχρονα έχουν υψηλή λεπτομέρεια. Ωστόσο, για να επιτευχθεί το μεγάλο focal length χρειάζεται ο φακός να μεγαλώσει και φυσικά και αυτός είναι ουσιαστικά ο λόγος που υπάρχουν τα camera bumps.

Η νέα πατέντα όμως της Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά iPhone προσφέροντας ισχυρούς φακούς telephoto χωρίς αυτό το bump. Φυσικά έχουμε να κάνουμε με μία πατέντα η οποία ίσως να μην υλοποιηθεί ποτέ στην πραγματικότητα.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης