Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Χίου και Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Χίου και Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Χίου προχώρησε σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Μέσω της διμερούς συνεργασίας θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης, αξιοποίησης, σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων που αφορούν ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα για:
– Οργάνωση τόσο κλαδικών όσο και μεικτών επιχειρηματικών αποστολών στις ΗΠΑ που σκοπό έχουν συναντήσεις διεύρυνσης ενδιαφέροντος και συνεργασίας (match making) μεταξύ των μελών των αποστολών αυτών και εκπροσώπων Αμερικανικών ομολόγων επιχειρήσεων.

– Συμμετοχή Ελληνικών επιχειρήσεων σε κλαδικές ή/και γενικές εκθέσεις προϊόντων και υπηρεσιών στις ΗΠΑ με σκοπό την προώθησή τους στη μεγάλη Αμερικανική αγορά.

– Οργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και άλλων συναντήσεων στις ΗΠΑ με σκοπό την προβολή των δυνατοτήτων της Ελληνικής οικονομίας και της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως χώρας υποδοχής ξένων επενδύσεων και ως κέντρου για την ανάπτυξη ξένων και μεικτών επενδύσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων στις υπόλοιπες χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

– Οργάνωση συναντήσεων με εξέχουσες όσο και διεθνείς προσωπικότητες στις ΗΠΑ περιλαμβανομένων και Ελληνικών ομογενειακών παραγόντων με σκοπό τη δημιουργία κλίματος επιχειρηματικής συνεργασίας και την προβολή της Ελλάδας ως στρατηγικού επιχειρηματικού συνεταίρου των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

The post Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Χίου και Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb