Θ. Σκυλακάκης στο One Channel : Δε γίνεται η μισή χώρα να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ της υπόλοιπης

Στην εκπομπή «Ανάπτυξη» και την Έλενα Λάσκαρη μίλησε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε πως «τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, παρά το μεγάλο χρέος που έχουμε, είναι από τα καθαρότερα στην Ευρώπη».

«Η αλλαγή ξεκίνησε από τις ευρωεκλογές»

Αναφερόμενος, δε, στην αποκλιμάκωση των ομολόγων της Ελλάδας προς τα κάτω, τόνισε πως «η μεγάλη αλλαγή ξεκίνησε όταν η ΝΔ κέρδισε τις ευρωεκλογές».

Επιπλέον, εξήγησε πως τα χρήματα που αντλεί η χώρα από αυτές τις διαδικασίες δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όπου θέλει.

«Αυτό που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, δηλαδή πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060, σημαίνει πως η χώρα μπορεί να ξοδέψει ετησίως μόνο από όσα χρήματα έχει εισπράξει τον ίδιο χρόνο. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα 40 δισ. παρά μόνο για τα χρεολύσια» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Μεγάλο πρόβλημα η φοροδιαφυγή»

Για το σχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση στη Βουλή, τόνισε πως «η φοροδιαφυγή είναι μεγάλο πρόβλημα και για την οικονομία και για την κοινωνική δικαιοσύνη. Γι’ αυτό και προχωράμε σε αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και ζητάμε βοήθεια από τους πολίτες. Θέλουμε το 30% των δαπανών τους να το κάνουν ηλεκτρονικά».

«Εντός του 2019 και αυξημένο το επίδομα θέρμανσης»

Ακόμα, αποκάλυψε ότι το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί όλο εντός του 2019 και θα είναι αυξημένο.

«Θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης η αύξηση στις αντικειμενικές»

Για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών σημείωσε πως «είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλοι πρέπει να φορολογούμαστε με βάσει την αντικειμενική περιουσία που έχουμε. Δε γίνεται η μισή χώρα να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ της υπόλοιπης» είπε και διαβεβαίωσε πως δεν θα χαθούν οι μεσοσταθμικές μειώσεις της κυβέρνησης στον ΕΝΦΙΑ.

Τέλος, επεσήμανε τη σοβαρή προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων που κάνει η κυβέρνηση, συγκρίνοντας μάλιστα τις πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης στο θέμα.

Αφήστε μια απάντηση