Ξαναβγαίνει στις αγορές το ελληνικό Δημόσιο – Ο ΟΔΔΗΧ «ανοίγει» ξανά το 10ετές

Νέα έξοδο στις αγορές ετοιμάζει η κυβέρνηση, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την αποκλιμάκωση στις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου.

Ειδικότερα, ο ΟΔΔΗΧ προχωρά στο «άνοιγμα» (reopening) του 10ετούς ομολόγου λήξης τον Μάρτιο 2029.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις τράπεζες BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και J.P. Morgan ως συνδιοργανωτές, για να «τρέξουν» την όλη διαδικασία, να ανοίξουν εκ νέου την υφιστάμενη έκδοση 10ετούς ομολόγου λήξης τον Μάρτιο του 2029.

Η κοινοπρακτική συναλλαγή θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον, αναλόγως και των συνθηκών στις αγορές, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ελληνικού δημοσίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι η άντληση 1,5 δισ. ευρώ έτσι ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς και ειδικά του συγκεκριμένου τίτλου.

Εκτός απροόπτου, το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο, ανάλογα και με τις συνθήκες στις αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 10ετές ομόλογο εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου 2019 με επιτόκιο 3,9% και κύριοι ανάδοχοι ήταν οι ίδιες διεθνείς τράπεζες (BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan).

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές το επιτόκιο και η τιμή στο «άνοιγμα» της έκδοσης θα είναι οι τρέχουσες. Σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,4% και η τιμή του στο 122,1. Ήδη σήμερα η απόδοση του 10ετούς έχει «τσιμπήσει», καθώς την Παρασκευή διαπραγματευόταν στο 1,365%.

Αφήστε μια απάντηση