Κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο: Ολοκληρώθηκε το 3ο Authentic Big Blue

Perierga.gr - Κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Authentic Big Blue στην Αμοργό

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την ομαλή και άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά κατάδυσης, Authentic Big Blue, που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου για τρίτη συνεχή χρονιά στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου, την Αμοργό, συγκεντρώνοντας διεθνούς φήμης αθλητές αλλά και πλήθος καλεσμένων.

Τη φετινή διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους 36 αθλητές από 12 χώρες, που εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους λαμβάνοντας μετάλλια αλλά και συμβολικά δώρα από τη διοργάνωση. Νικητές του 3ου Authentic Big Blue αναδείχθηκαν στην overall κατηγορία, ο Homar Leuci από την Ιταλία στους άνδρες με 330 μέτρα στο σύνολο και η Jindriska Zajakova από την Τσεχία στις γυναίκες με 220 μέτρα. Ο Ιταλός πρωταθλητής βρέθηκε στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχή χρονιά ενώ σημείωσε και το ρεκόρ βάθους της διοργάνωσης με 103 μέτρα. Πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν στην κατηγορία CTWB ο Χρήστος Καρέλλος με 85 μέτρα και η Άννα Ηλιάδου στο CNF με 41 μέτρα.

Perierga.gr - Κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Authentic Big Blue στην Αμοργό

Παράλληλα, τη διοργάνωση πλαισίωσαν και οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Γαστρονομίας Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων», αναδεικνύοντας την μοναστηριακή κουζίνα αλλά και την αυθεντικότητα που προάγει το Authentic Big Blue αναφορικά με τη γαστρονομία αλλά και με τον τρόπο ζωής. Αθλητές, διοργανωτές και προσκεκλημένοι φιλοξενήθηκαν σε μοναστήρια του νησιού, όπως στο περίφημο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας με τα 300 σκαλοπάτια, και απόλαυσαν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολυποίκιλες αθλητικές και γαστρονομικές δράσεις χάρισαν στους παρευρισκόμενους μια μοναδική εμπειρία, την οποία «απογείωσε» η ομορφιά του νησιού και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Για σχεδόν μια εβδομάδα, αθλητές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατέκλυσαν το νησί και επιδόθηκαν σε δραστηριότητες που τους έφεραν πιο κοντά αφενός με τη φύση και τον αθλητισμό και αφετέρου με τη γαστρονομική κουλτούρα του νησιού.

Το Authentic Big Blue, που ξεκίνησε το 2017 με αφορμή την αναβίωση της θρυλικής ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» (Le grand bleu), στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην πολύτιμη συμβολή των χορηγών και των επίσημων συνεργατών. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μέγας χορηγός ήταν ο ΕΟΤ ενώ χρυσός χορηγός της διοργάνωσης ήταν η Cosmote. Τα πολύτιμα καύσιμα για τη διεξαγωγή του αγώνα προσέφερε η AVIN, τη μεταφορά των συμμετεχόντων στο νησί έχει αναλάβει η BlueStarFerries, τον αγωνιστικό εξοπλισμό η Synodinos GargoGear και τον ιατρικό, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Τα γεύματα της «Εβδομάδας Γαστρονομίας Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων» δημιουργήθηκαν με τα πρωτότυπα και αμιγώς ελληνικά προϊόντα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στηρίζοντας κάθε ανάγκη της διοργάνωσης. Η Λουξ,το Ούζο Βαρβαγιάννης,το νερό Βίκος,η εταιρεία μπισκότων Βιολάντα,η βιομηχανία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, η Ευρωχαρτική, η Ευβοϊκή Ζύμη και η μπύρα Νήσος, που ανήκουν στην Πρωτοβουλία αποτέλεσαν χορηγούς της διοργάνωσης.

Perierga.gr - Κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Authentic Big Blue στην Αμοργό

Σημαντικές προϊοντικές χορηγίες και δωροθεσίες πραγματοποίησαν η Europa,η Grecostrom,η MLS,η FG Europe, η MIDEA,ο ΣΕΠΗΥ, η Frezyderm,ηGardena, η Sicka και η εταιρεία Κορωνάκης. Έπαθλα στους αθλητές προσέφεραν η εταιρεία καταδυτικού εξοπλισμού PathosProSpearfishing, η IANOS Watches με το ρολόι καταδύσεων avyssos και η GrecosailYachting. Μόνιμος συνεργάτης του AuthenticBigBlue είναι το Amorgos DivingCenter ενώ η διοργάνωση διεξάγεται υπό την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας.

Perierga.gr - Κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Authentic Big Blue στην Αμοργό

To Authentic Big Blue πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Aegean Cusine και του Π.Σ.Α.Τ.

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση