Super League 1: «Έμφραγμα» για τον Παναθηναϊκό στις καθυστερήσεις – Έχασε 1-0 από την Ξάνθη

Η Ξάνθη άρπαξε τη νίκη, μέσα στη Ριζούπουλη, από τον Παναθηναϊκό, στις καθυστερήσεις, για την 6η αγωνιστική της Super League. Η ακριτική ομάδα συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία της τη φετινή σεζόν, φθάνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας (!), καθώς νίκησε με 1-0 την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φοσέρ, το οποίο κατακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR, κι ενώ αρχικά είχε ακυρωθεί από τον διαιτητή ως οφσάιντ!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, αλλά δεν μπόρεσε να λυγίσει την αντίσταση της Ξάνθης. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η φορμαρισμένη ακριτική ομάδα, με σωστή τοποθέτηση μέσα στο γήπεδο και καλή άμυνα κατάφερε στο τέλος να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Από την αρχή του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο, κυκλοφορούσε την μπάλα με ταχύτητα, κυρίως από αριστερά, αλλά δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους προς της εστία της Ξάνθης. Με οργανωτή τον Ζαχίντ η ομάδα του Γιώργου Δώνη πίεσε την άμυνα της ακριτικής ομάδας, αλλά δεν είχε έμπνευση στις επιθέσεις της και με δυσκολία απειλούσε την αστία του Αμπάντ.

Μάλιστα η Ξάνθη έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο 53ο λεπτό, όταν ο Ντε Αμορίμ έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό στο τετ α τετ με τον Διούδη, αστοχώντας από εξαιρετική θέση. Στο 72ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Περέα να μην σουτάρει καλά από θέση μέσα δεξιά, τη μπάλα να κοντράρει και τον επερχόμενο Ζαχίντ να μην μπορεί να νικήσει τον Άμπαντ που έδιωξε σε κόρνερ!

Στο τέλος η Ξάνθη απείλησε στο 89ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Φοσέρ σούταρε πάνω από την εστία του εξουδετερωμένου Διούδη. Αυτό που δεν κατάφερε σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο παίκτης της Ξάνθης, το πέτυχε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε μια ακόμη αντεπίθεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη!

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Πούγγουρα – Κοβάσεβιτς.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Πούγγουρας, Σένγκελφελντ, Γιόχανσον, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης (51′ Περέα), Μπουζούκης (81′ Καμπετσής), Ζαχίντ και Κολοβός (46′ Μακέντα).

Ξάνθης (Ραμίρεθ): Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Σόσα (81′ Φασίδης), Μουλέν (46′ Τεσέιρα), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Τερκί και Ρενέλα (59′ Φόσερ).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση